Hopp til innhold

Fare for kirkestreik i høst

Skal du gifte deg i høst? Da kan det bli ei stund til du kan si «ja». Kirkenorge kan bli ramma av streik.

Brudepar

IKKE LIKE HELDIGE: Er planen å stå hvit brud i høst kan planene gå i vasken.

Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

Kirketjenere og kirkegårdsarbeidere kan bli tatt ut.

Det kan ramme både bryllup og gudstjenester.

- Det er vanskelig å si hvordan folk vil merke denne streiken, men de vil merke at ting ikke vil bli gjort, sier hovedtillitsvalgt Geir Møller i Delta kirkelige fellesråd i Bergen.

- Hva med bryllup og begravelser?

- Begravelser vil vi forsøke å gjennomføre ved dispensasjon, men bryllup må vi vurdere nøye. I tillegg vil gudstjenester bli ramma.

- For dårlig tilbud

Arbeidstakerorganisasjonen Delta varsler at medlemmer i de kirkelige fellesrådene i Oslo, Bergen og Gran på Hadeland kan bli tatt ut i streik dersom ikke forhandlingene med Kirkens arbeidsgiver- og interesseorganisasjon (KA) ikke fører fram.

- Tilbudet vi har fått er ikke godt nok, sier hovedtillitsvalgt Geir Møller.

- Vi har ikke fått det samme tilbudet som de fikk i KS-området, tilbudet er 7.100 kroner mindre enn det de fikk.

Klare til å streike

Kirketjenere, kirkegårdsarbeidere, administrativt personale, assistenter og barne- og ungdomsarbeidere i menighetsbarnehager kan bli tatt ut og de har ikke tidligere vært i streik.

- Det er ingen ønskesituasjon å måtte gå ut i streik, så vi håper at partene kommer fram til en enighet. Men vi er beredt til å streike, sier Møller til NRK.

Partene har frist til fredag 24. september med å komme til enighet.

Disse menighetene kan bli ramma av streiken:

Bergen: Laksevåg, Nygård og Olsvik, Aasegården, Storetveit, Ytre Arna og Arna, Skjold, Sandvikskirke, Fana og Bønes. I tillegg går en en del ansatte ved Bergen domprosti og Sandviken og Laksevåg menighetsbarnehager evt ut i streik.

Oslo: Rødtvet, Fossum, Gamlebyen, Tonsen, Sagene, Iladalen, Nordberg, Majorstuen, Tonsen, Thorshov, Klemetsrud, Bøler, Fagerborg, Voksen, Haugerud, Lambertseter, Gamle Aker, Vålerengen, Røa, Sørkedalen, Maridalen, Lilleborg, Furuseth, Nordstrand, Bygdø, Frogner, Sofienberg, Grønland og Bakkehaugen.