Hopp til innhold

- Sissel stoppet egen millionplate

Ferdig innspilt album med kjempebudsjett ble skrinlagt fordi det ikke «føltes riktig», hevder forfatter Stig Nilsson i ny biografi.

Sissel Kyrkjebø

- VILLE IKKE BLI STJERNE: Forfatteren hevder Sissel Kyrkjebø ikke hadde ønsket det samme som det amerikanske plateselskapet.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Platen skal ha vært spilt inn på midten av nittitallet, og skulle bli bergenserens store gjennombrudd i USA. Både norsk og amerikansk platebransje stod klare til å satse på Kyrkjebø, som i 1993 giftet seg med den 25 år eldre danske artisten Eddie Skoller.

- Ville ikke bli stjerne

Bakgrunnen for at Kyrkjebø droppet plateutgivelsen, var ifølge forfatter Stig Nilsson at hun aldri hadde noe stort ønske om å bli verdensstjerne.

- Norsk presse har i 30 år etterlyst en vilje og en plan bak karrieren hennes. Og det har hun hatt. Det var hun som tok den beslutningen. Alle rundt Sissel ville gjøre henne til en stjerne, men Sissel ville ikke bli stjerne, sier Stig Nilsson til Nettavisen.

LES OGSÅ: a-ha valgte bort USA

20. september slipper han boken «Sissel» på Schibsted forlag, en uatorisert biografi hvor forfatteren blant annet har intervjuet folk i kretsen rundt den folkekjære artisten. Nilsson selv har også jobbet med Kyrkjebø, blant annet som tekstforfatter på flere sanger.

Fikk råd av Rune Larsen

Han mener et tidlig råd fra en av hennes første samarbeidspartnere har vært avgjørende for Kyrkjebøs karriere.

- Rune Larsen var den som sa til henne at hun måtte bestemme seg for hva hun ville og holde fast på det. Det har hun gjort, mener Nilson.

Sissel Kyrkjebøs foreløpig siste plateutgivelse var juleplaten «Strålande Jul», sammen med Odd Nordstoga, som kom i 2009. Albumet ble kun solgt gjennom butikkjeden Coop og solgte i smått utrolige 325.000 eksemplarer. Ifølge Dagbladet jobber hun med et nytt album som trolig blir utgitt i høst.

Se Sissel Kyrkjebø og Bryn Terfel i Nygårdsparken i Bergen 2009:

Video nsps_upload_2009_6_2_21_54_47_253.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.