Hopp til innhold

Brødre pågrepet for drap

To brødre er pågrepet for drapet på Trond Kristian Johannessen (35).

Montasje Trond Kristian Johannessen

DREPT: Trond Kristian Johannessen døde av blodtap etter stikkskader i hals- og brystregionen.

Foto: NRK/politiet

- To personer i 20-30-årsalderen ble pågrepet sent mandag kveld og siktet for drapet på Johannessen, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt til NRK.no.

De to skal ha kranglet med drapsofferet før han døde, melder bt.no .

Siktet for drap

Brødrene, som er 29 og 35 år gamle, er begge siktet for drapet. Etter å ha fått ransakelsesordre tok politiet seg inn i leiligheten til de to i Carl Konowsgate på Laksevåg sent i går kveld.

Leiligheten ligger bare 200 meter fra busstoppet der Trond Kristian Johannessen segnet om etter et dødlig stikk med et stikkvåpen.

De to skal ha vært observert sammen med Johannessen kort tid før drapet, skriver avisen. Brødrene var ikke tilstede i leiligheten, men ble pågrepet av politiet et annet sted i Hordaland.

Pågripelsen kommer bare timer etter at politiinspektør Svein Erik Krogvold sa til NRK.no at det ikke var noe som tydet på en snarlig pågripelse i saken.

LES MER: - Politiet jakter navngitt mann | Drapstedet sirkles inn

Gransket mobiltrafikken

Det var stikk i strid med opplysninger som Bergens Tidende slapp mandag ettermiddag, om at politiet jaget en navngitt person som etterforskerne mener kan knyttes til drapet.

Bakgrunnen for pågripelsen er ikke kjent, men Krogvold har tidligere bekreftet at politiets drapsetterforskere i løpet av mandagen har gransket trafikkdata fra den drepte 35-åringens mobiltelefon.

Flere vitner har også meldt seg og fortalt at de så Johannessen bli jaget av en annen mann fra Carl Konows gate like før han banket på ruten på en buss ved Puddefjordsbroen på Gyldenpris-siden.

LES MER: Fant blødende mann på busstopp

Pressekonferanse kl. 11.00

- Etterforskningen fortsetter for fullt utover kvelden og natten. Politiet tar sikte på å ha en pressekonferanse om saken på politihuset i Bergen klokken 11.00 tirsdag, sa Hilland til NRK i går.