Hopp til innhold

Varmer opp for AC/DC

- Kun Kiss hadde vært større, jubler kritikerrost bergensband.

Audrey Horne på by:Larm 2008

KREMJOBB: Audrey Horne skal varme opp AC/DC-fansen på Valle Hovin søndag.

Foto: Hagen, Per Ole / NRK

De australske hardrockerne, med sin evigunge gitarist Angus Young i spissen, spiller i helgen i Oslo for tredje (!) gang på deres «Black Ice»-turné. I fjor var det det australske bandet Airborne som fikk æren av å varme opp de rundt 40.000 på betongdekket på Valle Hovin.

AC/DC på Telenor Arena

ROCKER FORTSATT: Brian Johnson og Angus Young på scenen i Oslo.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

LES OGSÅ: Gjør comeback med «supergruppe»

- Som Maradona og Pelé

Denne gangen er det bergenske Audrey Horne som har fått kremjobben. Ikke rart bandet jubler.

- Det å få varme opp for AC/DC er stort. Blant favorittbandene mine da jeg var liten var det vel bare Kiss som nådde høyere enn dem, sier vokalist Torkjell Rød til Os og Fusa-posten.

Han legger ikke skjul på at hele bandet håper å få hilse på Brian Johnson, Angus & Malcom Young, Cliff Williams og Phil Rudd.

- AC/DC-guttene er som Maradona og Pelé for oss rockere, sier vokalisten.

Spiller med Kiss

Muligens går også drømmen om å møte Kiss også i oppfyllelse. Senere i sommer spiller nemlig Audrey Horne på samme festival som Gene Simmons & co.

For folk utenfor rockesfæren er Audrey Horne kanskje mest kjent som bandet til Torkjell «Toschie» Rød som var med i «Det Store Korslaget» på TV 2. Gruppen har høstet glimrende kritikker internasjonalt, og ble blant annet hyllet av meget velrenommerte Classic Rock Magazine for sitt siste album, «Audrey Horne».