Hopp til innhold

Askesky stopper nordsjøtrafikken

Høy konsentrasjon av aske over Nordsjøen.

Askesky 18. mai 2010
Foto: Luftfartstilsynet

- Nordsjøtrafikken med helikopter ble stengt sent i går kveld, og er stengt fremdeles, forteller terminalsjef på Bergen Lufthavn Flesland, Alf Sognefest tirsdag formiddag.

Mellom klokken 01 og 02 natt til 18. mai ble luftrommet over Nordsjøen stengt. Da lå askeskyen med høy konsentrasjon cirka 10 mil fra hordalandskysten.

Det ligger en askesky over kysten nå.

Arnstein Tjøstheim, flymeteorolog

I morgentimene tirsdag vises lavere konsentrasjoner av askeskyer over ytre strøk av kysten.

Flytrøbbel mot England

- Det ligger en askesky over kysten nå. Men den har lav konsentrasjon, bekrefter flymeteorolog, Arnstein Tjøstheim ved Værvarslinga på Vestlandet.

Askeskyen har såpass lav konsentrasjon at den ikke skaper store problemer for flytrafikken fra Bergen Lufthavn Flesland. Askeskyen over Nordsjøen derimot skaper trøbbel for trafikken mot England.

LES OGSÅ: SJEKK OM FLYET DITT GÅR

- I tillegg til Nordsjø-trafikken har vi akkurat nå noen utfordringer mot England og nedover Benelux-landene, sier terminalsjef på Flesland, Alf Sognefest.

– Onsdag som normalt

Tirsdag kveld forteller han at de regner med at all trafikk ved Flesland vil gå som normalt onsdag.

– Slik det ser ut nå klokken 21 så regner vi med at det blir normal trafikk. Det betyr også at trafikken til Nordsjøen vil kunne starte opp etter at det ikke har gått trafikk dit i dag, sier Sognefest.

Også helikoptertrafikken til og fra Stavanger lufthavn, Sola var rammet tirsdag.

- Trekker mot vest

Nyeste oppdateringer finner du på Luftfartstilsynet sine websider.

Ifølge flymeteorologen vil askeskyen trekke sakte vestover. Men tirsdag kveld vil det fremdeles være svak konsentrasjon av askesky over de ytterste delene av kysten.

Mellom 30 og 40 helikopteravganger til Nordsjøen er innstilt tirsdag.