Hopp til innhold

Funnet skyldig i teiping og voldtekt

Den 26 år gamle bømlingen er funnet skyldig på alle punkt i den såkalte «teipesaken». Voldtektsofferet er en mindreårig gutt.

Mannen ble frifunnet da saken var oppe i tingretten. Saken ble anket og Gulating lagmannsrett har i dag kommet med sin kjennelse.

Hendelsen fant sted natt til 18. mai i 2008. Tiltalen gjelder et grovt seksuelt overgrep mot en ung gutt. Gutten er blitt dopet, deretter teipet på hender og ankler, og voldtatt mens han sov eller var «ute av stand til å gjøre motstand».

Fornærmede er nå fylt 16 år, men var under seksuell lavalder i mai 2008.

Dopet, teipet og voldtatt

Bjørn Enoksen Ristesund

Bjørn Enoksen Ristesund

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Lagmannsretten har i dag sagt ja til at mannen er skyldig på alle punkter. Retten sier i sin kjennelse at den voksne mannen har dopet ned, teipet fast og voldtatt unggutten.

Dermed er det bevist både at det er gjennomført samleie, at dette var smertefullt eller krenkende og at dette var gjort mot en mindreårig.

I tingretten ble det blant annet ble reist tvil om det var tiltalte som var den skyldige i saken. Lagmannsretten har ikke funnet noen grunn til tvil.

Kan få fire års fengsel

Straffeutmålingen finner sted torsdag. Aktor i saken, statsadvokat Bjørn Enoksen Ristesund, har lagt ned påstand om fire års fengsel.

– Dette er en vanskelig sak, sier han til NRK Hordaland.

– Dette er et område der det finnes lite rettspraksis.

– I min prosedyre la jeg vekt på at dette gjelder en svært alvorlig handling overfor en ung gutt, sier Enoksen Ristesund.