Hopp til innhold

Modalen om noen år?

I dag presenterte BKK nye bilder av hvordan planlagte kraftlinjer inn til Hordaland skal se ut. Se video!

Video nsps_upload_2010_1_20_19_33_51_1173.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Dette er kanskje Modalen om noen år. Enda flere kraftlinjer må bygges, mener strømleverandører.

– Vi baserer våre prognoser først og fremst på det vi observerer, sier Øivind Torkildsen, konserndirektør for nett i BKK .

Et paradoks

Onsdag kom BKK til friluftsfolket i Bergen Turlag for å vise fram 3D bilder av hvordan en kraftlinje mellom Modalen og Mongstad kan se ut. En kraftlinje som skal sikre framtidige strømbehov til Bergen.

– Det ut som om de ikke har tatt høyde for at et ønske om å få ned forbruket er til stede, sier Einar Grieg, daglig leder i Bergen Turlag .

Han mener det er et paradoks at det planlegges nye kraftlinjer, samtidig som alle politikere lover at strømforbruket skal ned.

Økt forbruk

Men BKK har sett en forbruksvekst på 15 prosent de tre siste årene.

Selv om nettdirektøren tar politiske ambisjoner om kutt i strømforbruket med i beregningene, mener han det er lite sannsynlig at forbruket vil gå ned.

(Artikkelen forts. under kartet)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Vi planlegger ut i fra forskjellige senarioer. De ulike politiske målsetningene for samfunnet fremover er vurdert, men vi må velge et senario som vi tror mest på og planlegge ut i fra det, sier Torkildsen.

Naturen i Modalen et populært turområde og Bergen Turlag ser mørkt på framtiden for naturelskere.

Samtidig venter både friluftsfolk og andre på avgjørelsen om hva som skjer med planene om å bygge kraftlinje over Hardanger.

LES: Direktiv kan tvinge frem kraftlinje

LES OGSÅ: Monstermaster – ikke lønnsomt | Vil bevare Hardanger

– Det er stadig nye trusler når det gjelder de uberørte fjellområdene. Det tar nærmest aldri slutt disse tekniske inngrepene. Så vi er pessimistisk, men jeg håper fornuften seirer, sier Grieg.