Hopp til innhold

- Takk, for at dere leter

Det sa faren til 26 år gamle Endre Landmark da venner startet letingen lørdag.

Video nsps_upload_2009_1_31_20_37_10_750.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Jeg må få takke for det dere har gjort, gjør i dag og kommer til å gjøre for Endre, sa Endres far Geir B.Landmark til de som hadde møtt opp.

Venner og bekjente av Landmark har mobilisert for å lete etter 26-åringen som forsvant fra Bergen i desember.

Les også: Har du sett Endre?

50 som leter

Foreldrene bor i Alta, men er i Bergen nå i forbindelse med leteaksjonen. De hadde et stort behov for å takke vennene som de mener har vært fantastiske i denne saken.

- Det var ikke enkelt for oss å reise hit i dag, men vi ville så gjerne vise dere at det dere gjør betyr svært mye for oss, sa han.

- Vi har et inderlig håp om å finne ham for å få et svar, sier en av initiativtakerne til leteaksjonen Katrine Margrethe Ivarsøy.

(saken fortsetter under bildet)

Leteaksjon etter Endre Landmark

Rundt 50 personer møtte opp for å være med å lete.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Henger opp plakater

Da klokken ble 13 hadde 50 personer stilt opp for å lete.

- Vi hadde håpet at alle de 125 som har meldt interesse hadde kommet, men vi er kjempe fornøyd med at 50 kom, sier hun.

De 50 er nå delt inn i grupper og skal gå forskjellige ruter i Bergen sentrum. Der henger de opp plakater, og konsentrerer letingen om portrom og steder der folk normalt ikke ferdes.

Politiet må få tips

Politiet har gjort flere søk for å lete etter Landmark, men så langt har disse vært uten resultat. Flere ganger har politiet vært ute og etterlyst tips, men de har fått svært få tilbakemeldinger.

Landmark ble sist sett i det han gikk i trappene opp mot Johanneskirken i retning fra Bergen sentrum mellom klokken 00.15 og 00.30 natt til mandag 15. desember 2008.

Har brukt Facebook

Vennene har siden Landmark ble meldt savnet hatt en gruppe på Facebook. I dag er det over 5600 medlemmer i gruppen. Det er ved hjelp av alle disse ungdommene nå arrangerer leteaksjonen.

De har også vært i kontakt med politiet i forkant av leteaksjonen for å få informasjon om det politiet har gjort og vet i denne saken.

Les også: Dagens søk ga ikke resultat

Dykkere skal søke etter Endre

Endre Landmark
Foto: Politiet