Hopp til innhold

Sjømannskirken sender hjelp

Sjømannskirken i Bergen sender tirsdag kveld en representant til Kamerun. Han skal snakke med sjøfolkene som natt til tirsdag ble angrepet av pirater.

Viking Forcados
Foto: Kart:NRK / Eidesvik Shipping / Scanpix

Ingen av de 52 ombord ble skadd da pirater gikk til angrep og skjøt på Viking Forcados utenfor Nigeria like over klokken 04 natt til tirsdag.

Les også: Norsk skip angrepet av pirater

Likevel var det en dramatisk opplevelse og derfor sender Sjømannskirken i Bergen en person til båten. De gjør dette i samarbeid med redieriet. Det bekrefter Sjømannskirken i Bergen overfor NRK Hordaland.

- De har roet seg nå

Administrerende direktør i Eidesvik Offshore, Jan Fredrik Meling snakket med kapteinen ombord like før klokken 11 tirsdag. Han kunne da fortelle at alt var rolig ombord, men at de hadde opplevd dette som dramatisk.

- Da de så disse to båtene kom opp mot skipet lukket de alle innganger, sier Meling til NRK Hordaland.

Piratene boret skipet og avfyrte et skudd gjennom en liten ventil, men skuddet skal ikke ha vært i nærheten av noen av de 52 arbeiderne om bord i skipet.

- De som var oppe følte, som de fleste ville gjort, dette som dramatisk. Men det skjedde fort, og det var faktisk mannskaper som sov seg gjennom dette uten å merke noe, sier han.

Like etter klokken 06 norsk tid hadde piratene forlatt skipet.

Video nsps_upload_2009_1_13_10_34_49_2229.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Støre reagerer på angrep mot norsk skip

På vei til Kamerun

Skipet er nå på vei vekk fra området det jobber i.

Ansatte jobber nå med å bestille flybilletter slik at de kan komme seg raskt til skipet for å se til sine ansatte.

- Det er besluttet at skipet skal gå til havn i Kamerun. Der vil folk fra rederiet gå ombord for å snakke med dem, og sørge for at de har det bra, sier Meling.

Meling roser mannskapet som gjorde alt riktig da de låste seg inne slik at piratene ikke kom inn.

Viking Forcados jobbet med reparasjon av en rørledning for selskapet Exxon Mobil langt øst i Nigeria da piratene slo til. Området er ikke tidligere kjent for å være et risikoområde.