Hopp til innhold

Får teste Formel 1-bil i mars, om han skriver under

Thor-Christian Ebbesvik fikk i dag tilbudt et sete i GP2 neste sesong. I tilbudet ligger det også en Formel 1-test i mars neste år.

Thor-Christian Ebbesvik

NÆRMER SEG MÅLET: Thor-Christian Ebbesvik har i flere år stått hardt på at han skal bli den første nordmannen i Formel 1. Nå er han nærmere enn noen sinne.

Foto: Picasa 2.7

Bergenseren har de to siste dagene testet for to ulike GP2-team på Jerez-banen i Valencia. Resultatmessig gikk det ikke som håpet, men testingen munnet likevel ut i et kontraktsforslag for 24-åringen.

GP2 er for øvrig bilene som varmer opp for Formel 1-sirkuset og steget like under de store superkjendisene.

Testet med feber

Onsdag testet han for «Trust Team Arden». Etter en hel dag på banen sammen med 14 rutinerte GP2-sjåfører, kjørte han inn til en 20.plass.

- Han følte at han ikke fikk det helt til å stemme. Likevel var han ett sekund kjappere enn sjåføren som kjører fast for Arden i GP2, forteller Thor Ebbesvik, far og sponsor til Thor-Christian.

I tillegg til at bergenseren ikke følte seg helt til rette i bilen, satte også feber og forkjølelse 24-åringen litt tilbake.

- Det er ikke noe særlig å kjøre i 270-280 km/t når du har feber. Det hadde han i dag også, men i dag gikk det litt bedre, forteller Thor.

Onsdag var han 2,2 sekunder bak vinneren. Torsdag var både bil og team byttet ut.

Fikk tilbud om sete

I bilen til teamet «Fisichella Motor Sport», et team som Formel 1-føreren Giancarlo Fisichella eier, havnet Thor-Christian til slutt på en 19.plass i testløpet. Denne gang 1,8 sekunder bak førsteplassen, men også her raskere enn sjåføren som kjører fast i GP2 for teamet.

- Målsetningen vår var en topp ti, og vi hadde et lite håp til lunsj da Thor-Christian lå på en 13.plass og kjørte kanonbra. Men det ble til slutt en 19.plass. Men vi fikk like godt tilbud om et GP2-sete i teamet neste sesong, forteller Thor.

Får teste F1-bil

Med i kontrakten var det også en lovnad om å teste en Formel 1-bil for Force India (teamet til Fisichella) i mars neste år. Forlokkende, men også kostbart.

- De var lei av å ha sjåfører som bare var innom en sesong, så de ville ha oss inn på en toårskontrakt. Det betyr at det hele blir dobbelt så dyrt. Det hadde vi ikke akkurat budsjettert med, sier Thor som legger til at en slik kontrakt vil koste oppunder 3,5 millioner Euro.

Vurderer andre alternativer

Avtaler om ny testing med Team Fisichella er allerede gjort. Om 14 dager blir det to nye dager med testing på Paul Richard banen. Det blir nok også garantert mer tygging på tilbudet.

- Vi har også fått et annet tilbud som vi vurderer litt. Et stort team i World Series som i prinsippet er bilene som kjørte GP2 i fjor, er interessert i en skandinavisk sjåfør. Her er det også mulig at de sponser mye av sesongen.

- Men er det ikke ett ekstra steg på veien mot Formel 1?
- Gjør han det bra her så kan han få et GP2-sete om to år. Det er flere sjåfører i Formel 1 som har vært innom World Series. Men vi får se hva som skjer.

Før det skjer noe som helst skal sesongen i den spanske Formel 3-serien avsluttes i Barcelona til helgen.