Hopp til innhold

Nærmer seg Formel 1-målet

Thor-Christian Ebbesvik skal i høst testkjøre for flere GP2-team.

Thor-Christian Ebbesvik
Foto: NRK

Seieren i Valencias gater for to uker siden ble sesongens desiderte høydepunkt for bergenseren.

Løpet i den spanske Formel 3-serien var satt opp som et oppvarmingsløp før Formel 1 runden i den spanske byen.

Alt lå til rette for å gjøre seg skikkelig bemerket overfor de store teamene.

Tok vare på sjansen

Etter en treg start med mye problemer for Ebbesvik, fungerte endelig den nye bilen. Startsporet kunne ikke vært bedre. Pole Position og først ut i Valencias gater. Den fordelen tok 24-åringen godt vare på og vant suverent.

Det var ikke arrangørene helt forberedt på.

Thor-Christian Ebbesvik
Foto: Picasa 2.7

- Fikk høre at de ikke hadde den norske nasjonalsangen, så det ble et stort oppstyr før jeg kom i mål. Til slutt lastet de ned den norske nasjonalsangen fra internett, humrer fartstalentet.

Tilbake på sporet

Før sesongen var Ebbesvik regnet som en av de største favorittene til sammenlagtseieren i klasse A etter seieren i klasse B i fjor. Det er fremdeles ikke umulig, selv om det er et stykke opp.

- Jeg har 19 poeng og han som leder har 50. Jeg fikk beskjed av teamet at sammenlagtseier ikke er utenfor rekkevidde, men da må jeg vinne det som er igjen av løp. Det er 80 poeng igjen å kjempe om, sier 24-åringen.

- Har du tro på det?
- Det har vært noen slitsomme måneder, men nå begynner ting å komme tilbake på det sporet som det skal være, sier 24-åringen til NRKHordaland.

Skal teste for fire GP2-team

Ebbesvik har nesten siden barnsben stått knallhardt på at han skal bli den første nordmannen i Formel 1. Til neste år kjører han etter alle solemerker i ligaen under verdens raskeste biler.

- Jeg har kontakt med alle de GP2-teamene jeg allerede har testet for og skal ha fem tester nå i høst med forskjellige team. Så jeg føler meg ganske sikker på et sete. Problemet er penger.

For det er ikke gratis å sitte bak rattet i en GP2-bil en hel sesong. Budsjettet er røfflig på 15 millioner kroner. Men med kjøring som i Valencia i forrige løp, øker sjansene for at sponsorer hjemme i Norge våkner.