Hopp til innhold

- Mannskapet er i sjokk

Væpnede pirater truet, slo og rundstjal mannskapet.

Spar Gemini
Foto: Spar Shipping

Det norske skipet Spar Gemini ble natt til onsdag angrepet av pirater i Port Harcourt i Nigeria.

- Åtte væpnede menn klatret opp på losseutstyret og hoppet ned på dekk. De opptrådte svært truende, forteller operasjonssjef i Spar Shipping, Magnar Brattholmen til NRKHordaland.no.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge fikk melding om kapringen klokken 3.18 norsk tid. Kaprerne forlot skipet rundt to timer senere.

- Mannskapet er i sjokk ennå. Nå prøver de å skaffe seg oversikt over eiendeler som er tatt i fra dem, forklarer Brattholmen.

Ingen alvorlig skadet

- En gruppe tok over et stort norsk bulkskip. Det har vært skytevåpen involvert, men ingen skal ha blitt alvorlig skadd i sammenstøtet. Mannskapet har ennå ikke oversikt over hva som er blitt tatt. Kaprerne skal ha vært røffe med både dem som var om bord og inventaret, sier vakthavende redningsleder Bjørn Jarle Åmlid i Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

Mannskapet består av 22 personer, alle skal være indiske.

(Saken fortsetter under kartet.)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Ingen hjelp å få

Hovedredningssentralen har hatt kontakt med det internasjonale piratsenteret i Kuala Lumpur, som overtok koordineringen av situasjonen.

- Vi er usikre på hva som skjer nå. Problemet er at skipet ikke får hjelp av myndighetene i Nigeria, sier Åmlid.

Skipet heter Spar Gemini og er eid av rederiet Spar Shipping i Bergen. Det er på 53.000 dødvekttonn.

Har flere skip i området

Operasjonssjef i Spar Shipping, Magnar Brattholmen, forteller at rederiet har til sammen tre skip i området der Spar Gemini ble angrepet.

- Vi har også et skip lenger oppe i elven, men det ligger på en privat terminal med bedre sikkerhet rundt. Vi har vært i området før uten slike problemer, forteller Brattholmen.