Hopp til innhold

Seier for døve Theo

Fire år gamle Theo Stellberg fra Bergen får endelig den hjelpen han trenger, til å lære å snakke.

Theo

Theo har fått operert inn et implantat som kan hjelpe ham til å høre. Men han har problemer med å prate.

- Nå vil Theo få et godt nok tilbud, som på sikt betyr at han vil lære seg å snakke fortere, sier en glad Siv Stellberg. Hun er mor til Theo, og har lenge kjempet for at den døve sønnen hennes skal få nok spesialtimer for å lære å snakke.

Theo skal nå få flere timer med spesialpedagog.

Les alt om Theos historie her!

Fikk bare to timer

Theo har fått operert inn et implantat som kan hjelpe ham til å høre, men han har problemer med å prate. Fireåringen har ikke fått like mye hjelp til å lære å snakke, som barn som bruker tegnspråk.

(Saken fortsetter under bildet.)

Theo

Theo sammen med mamma Siv Stellberg.

Bergen kommune ville i første omgang gi Theo to timer i uken med spesialpedagog. Døve barn som lærer tegnspråk får automatisk 25 timer for å lære tegnspråk.

Den døve fireåringen ble landskjent etter at NRK Brennpunkt tok opp situasjonen hans . Etter at NRK tok opp saken, har kommunen snudd, og Theo får nå tolv pedagogtimer i uken.

- Det var tolv timer vi i utgangspunktet søkte om, så det er vi veldig fornøyd med at vi har fått, sier Stellberg.

Alle må kjempe

For Siv Stellberg og familien er kampen foreløpig vunnet. Men andre i samme situasjon må ta hele kampen på nytt.

Kommunen begrunner helomvendingen med at Theo også har språkmotoriske vansker. Det vil si at andre barn som har fått operert inn implantat, ikke vil få tilbud om like mange timer.

- Jeg synes at det er veldig beklagelig at en og en må kjøre den samme kampen på akkurat de samme sakene, mener Stellberg.