Hopp til innhold

Anmelder politiet etter drukning

- For lett å ikke bry seg når det er rus inne i bildet, sier broren til avdøde John-Frode Heitmann (22).

John-Frode Heitmann

DØD: John-Frode Heitmann ble funnet død i Lille Lungegårdsvann i januar.

Foto: Politiet

Troms-mannen ble funnet død i Lille Lungegårdsvann i Bergen sentrum mandag 21. januar i år, etter at han forsvant fra kameratgjengen sin natt til 15. november. 22-åringen tjenestegjorde ved marinebasen på Haakonsvern da han forsvant.
Familien hans klandrer politiet for at det gikk over to måneder før de fikk svar på hva som var skjedd med den unge mannen. De har nå anmeldt politiet i Bergen til Spesialenheten for politisaker, tidligere kjent som SEFO.

Dykkersøk

SØK: Politi ledet de omfattende søkene etter marinesoldaten. Her fra TV 2-huset på Nøstet.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

- Sa det var gjennomsøkt

- Hovedgrunnen er at John-Frode ble funnet i Lille Lungegårdsvann, som politiet sa til oss var blitt grundig gjennomsøkt. Først etter funnet fikk vi kontrabeskjed om at det ikke var gjort så godt søk der som de først påstod, sier 22-åringens bror, Bård Espen Heitmann, til nrkhordaland.no.

Broren dro selv til Bergen for å følge redningsarbeidet og lete etter marinesoldaten. Alle spor sluttet ved Ole Bulls plass, 200 meter fra vannet hvor Heitmann ble funnet død.

I hardt vær

John-Frode Heitmann

DET SISTE BILDET: Heitmann ble fotografert på 7-Eleven natt til 15. november. Det var den siste observasjonen.

Foto: Politiet / SCANPIX

- Stedet hvor han ble funnet var politiets ansvar å lete, og der ble det ikke gjort en god nok jobb, sier Bård Espen Heitmann.

Politiet i Bergen har den siste tiden vært i svært hardt vær etter flere saker hvor det hevdes at politiet har opptrådt klanderverdig overfor berusede personer. Nylig ble en kvinne funnet død på Møhlenpris etter at politiet ikke rykket ut på en bekymringsmelding.

- Det virker som det er enklere å ikke ta det seriøst eller bry seg så hardt når det er rus med inne i bildet, sier Bård Espen Heitmann.

Ber om hjelp

Politimesteren i Bergen fortalte fredag at politiet nå vil søke hjelp hos helsevesenet for å bli bedre på saker som omhandler berusede personer.

- Vårt fokus er å se på det systemet vi har, og se om vi kan finne forbedringspunkter, sa politimester Ragnar Auglend fredag.