Hopp til innhold

- Verdens største band akkurat nå

Lei av gamlinger i stram spandex som rocker på overtid? Da kan du gjøre deg klar for et skikkelig party på Koengen i kveld!

Dave Grohl -Foo Fighters

GIGANT: Dave Grohl og Foo Fighters har i det stille vokst seg enorme de siste fire-fem årene.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

For dobbeltkonserten med Foo Fighters og Queens Of The Stone Age i kveld markerer et aldri så lite veiskille for konserttilbudet i Bergen.

Ikke et stygt ord om Black Sabbath, David Bowie, Kiss, Elton John eller Bryan Adams. Men endelig får byen besøk av to gigantband mens de faktisk er på topp.

Nirvana

LEGENDE: Grohl (t.h.) var trommis i Nirvana. Til venstre Kurt Cobain og Krist Novoselic.

Foto: Promo

Hove-Headliner varmer opp

Queens Of The Stone Age slo gjennom for fullt med albumet «Songs For The Deaf» i 2002, og var i fjor headliner på Hovefestivalen. Den udiskutable bandlederen er 198 centimeter Josh Homme, som er kompis av Foo Fighters-vokalist Dave Grohl. Bandet er også kjent som svorne Turboneger-fans, selv om den kanskje største, Nick Oliveri, ikke lenger er med i bandet.

NETT-TV: Se QOTSA med "No One Knows" på Hovefestivalen 2007

Enda større er kveldens hovedattraksjon, Foo Fighters. Bandet spilte nylig to utsolgte konserter på nye Wembley Stadium i London, for totalt 172.000 mennesker.

- Enormt stort!

Josh Homme

VARMER OPP: Josh Homme og Queens Of The Stone Age kunne vært headliner på egen hånd, men varmer opp for kompisene i Bergen i dag.

Foto: PETER SCHNEIDER / AP

- De er sannsynligvis verdens største band for tiden. At de kommer hit og spiller i lille Bergen, er egentlig ganske stort i seg selv. Jeg er sikker på at det blir en helt fantastisk konsert i kveld, sier Frank Nes i Bergen Live til nrkhordaland.no.

NETT-TV: Se intervju og livebilder!

Gruppen er hjertebarnet til Dave Grohl, som mange vil huske som trommeslager i Nirvana tidlig på 90-tallet. I motsetning til tiden med Kurt Cobain, har Grohl slått seg på moderne gitarbasert hardrock, ispedd betydelig humor og selvironi.

En annen kompis av Grohl, skuespiller Jack Black, er ofte å se i bandets musikkvideoer, og resultatet skulle si seg selv.

SE VIDEO: Se Jack Black i Foo Fighters-videoen "Learn To Fly"

Tror på godt vær

Bandet er aktuelt med albumet «Echoes, Silence, Patience & Grace», og var en av hovedattraksjonene på Live Earth-konserten på Wembley i fjor sommer.

Det eneste usikkerhetsmomentet foran kveldens rockefest er været.

- Nå er værmeldingen ganske fin for litt ut på dagen, allerede nå holder det på å bryte litt opp med blå himmel innimellom. Men folk må kle seg etter været. Fjellvettreglene gjelder på Koengen også, sier Frank Nes.

LES OGSÅ: Frykter metning i konsertmarkedet

Skal du på konserten? Send oss dine bilder: MMS merket «tips» til 1987