Hopp til innhold

Bergensfly måtte nødlande i Spania

Ferien fikk en dramatisk avslutning for 162 norske turister, da Boeing 737-maskinen fikk problemer etter avgang fra Mallorca.

Nødlanding Mallorca

MÅTTE SKIFTE FLY: 162 passasjerer på vei til Flesland måtte nødlande på Mallorca og skifte til et nytt fly.

Foto: Tipsbilde

Flyet, som tilhører selskapet Air Europa, tok av fra Palma på ferieøyen Mallorca klokken 07.05 lørdag morgen og skulle etter planen lande på Bergen Lufthavn Flesland klokken 10.40.

Men bare kort tid etter avgang fikk flyet problemer.

Nødlanding Mallorca

IKKE PANIKK: Flere av passasjerene, som her er på vei inn i det andre flyet, skal ha blitt redde. Det skal likevel ikke ha brutt ut panikk.

Foto: Tipsbilde

- Fikk elektronisk problem

- Maskinen fikk et elektronisk problem etter bare ti minutter i luften, og kapteinen ba om å få gå tilbake til Mallorca, forteller en talsmann for Air Europa på Palma de Mallorca International Airport til nrkhordaland.no .

Det er 162 passasjerer om bord i flyet, i all hovedsak norske.

Nødlandingen i Mallorca skjedde uten dramatikk, men passasjerer forteller til nrkhordaland.no at de kjente svilukt da de gikk av flyet.

Ble redde

Flere av passasjerene skal ha blitt redd da det ble klart at flyet ikke kunne fortsette, men det skal ikke ha brutt ut panikk.

- Alle passasjerene er nå tatt over i et annet fly, som gikk fra Mallorca klokken 9.45. Det forventes å være fremme i Bergen ca. klokken 13.00, opplyser talsmannen i Air Europa.

Hendelsen var lørdag morgen ukjent for Avinor, ifølge lufthavnsjef Dag Aksnes på Bergen Lufthavn Flesland.

Flyet med de 162 passasjerene landet på Flesland klokken 13.15.

Ulykke i Polen i fjor

Air Europa er et flyselskap med base på Mallorca som er spesialist på charterturer til Spania fra nordlige og vestlige deler av Europa. Selskapet flyr også innenriks og til mål i USA og Latin-Amerika.

27. oktober i fjor var en av selskapets Boeing 737-maskiner involvert i en ulykke på Katowice International Airport i Polen. Flyet gikk ned for tidlig ved innflying til flyplassen, og landet på bakken før rullebanen begynte. Flyet meide ned en rekke varsellamper og innflygingslys og fikk store materielle skader.

Ingen personer kom til skade i ulykken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.