Hopp til innhold

Vil leke med de store guttene

Graceland Gospel fra Stord har ambisjoner. - Du kan være så flink du vil, men du må ha pakken i orden for å hevde deg, mener vokalisten.

Graceland Gospel
Foto: Ingebrigt Rossehaug

Det hele startet som Gospelguttene fra Sandvikvåg da de fem begynte å studere ved Høgskolen Stord/Haugesund.

- Vi fant raskt ut gospel ikke var noe for oss, men da var vi allerede stemplet som gospelguttene. Vi slengte på Graceland og ble et rockeband. Det har lønnet seg, sier vokalist i Graceland Gospel, Runar Gundersen.

Musikalsk lappeteppe

Alle bandmedlemmene går på bachelor i musikk ved høyskolen, men bakgrunnen er svært forskjellig.

- Noen har spilt i metallband, andre i jazzband eller drevet med visesang. Vi er et lappeteppe av sjangere, sier han.

Med base i øvingslokalet på høyskolen har de allerede fått til en ep, som de har trykket opp for egen regning. Målet er en fremtidig cd-utgivelse.

- Vi prøver å ha realistiske mål, men til syvende og sist vil vi jo til topps. Både i Norge og gjerne utenlands, sier vokalisten og viser til Kaizers Orchestras suksess både her hjemme og i utlandet.

- Er Kaizers et forbilde for dere?

- Absolutt. Spesielt med måten de har gjort suksess på. Det var et band som nødvendigvis ikke kom til å bli store, men de jobbet og slet og var på rett sted til rett tid. Hvis vi gjør det samme, kan det bli oss neste gang, forklarer han.

- Må ha pakken i orden

Bandet, holder nesten ukentlig konserter og er booket inn til flere spillejobber i sommer, blant annet i Stavanger, Bergen og på Husnes.

- Da vi varmet opp for større band, lærte vi at en kan være så flink en vil til å spille, men en må ha pakken i orden for å leke med de store guttene, sier Gundersen til NRK.

Lytt til eller last ned Graceland Gospel

Graceland Gospel
Foto: Eirik Milford