Hopp til innhold

Lover å spille nye låter i Bergen

Trommeslager Lars Ulrich med høytidelig løfte før turnéstarten. - Hvis ikke vi drar noen nye låter, skal folk få lov til å gi meg en på trynet, lover Metallica-stjernen.

Metallica

SUGENT BAND: Dagens utgave av Metallica. Fra venstre: James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett og Rob Trujillo.

Foto: K&U / K&U

16. juli kommer klodens største hardrockband til Bergen og Koengen. Opptredenen bak festningsmurene blir gruppens eneste opptreden i Skandinavia i år, til tross for at trommeslager Lars Ulrich er fra Danmark.

Gruppen holder for tiden på å spille inn sitt niende studioalbum med eget materiale, det første siden omstridte «St. Anger» fra 2003, og det første med bassist Rob Trujillo.

Legger hodet på et fat

Lars Ulrich, Metallica.

LOVER: Trommeslager Lars Ulrich lover at bergenserne får høre mye nytt på Koengen.

Foto: STEVEN K. DOI / AP

Selv om det ligger i kortene at det blir mye kjent og kjært på sommerens turné, lover bandet å gi fansen både i Bergen og andre steder en solid forsmak på det nye albumet.

- Vi er så klare for å spille nye låter. Faktum er, hvis ikke vi spiller noen nye ting, skal fansen få lov til å lete meg opp og gi meg en på trynet, sier Ulrich til det britiske rockebladet Kerrang.

Spilte to nye i 2006

Metallica har valgt selveste Rick Rubin til å produsere den nye platen, som for tiden ikke har fått noen offisiell tittel. Sommeren 2006 spilte James Hetfield & co to nye låter for fansen, som hadde fått de midlertidige titlene «The New Song» og «The Other New Song».

Platen ventes å komme ut i løpet av høsten, og Metallica regner med å være ferdig i studio innen turnestarten i Tucson, Arizona 16. mai.

- For øyeblikket konsentrerer vi oss mest om å få ferdig platen. Så snart det er unnagjort, skal vi rett i øvingslokalet og få taket på å spille disse tingene live, sier Ulrich.