Slik var kampen

Brann slo Fredrikstad 4-2 i serieåpningen. Vi fulgte kampen.

Brann

Branns første sjanse kom etter bare to minutter. Etter mye klabb og babb fikk Erlend Hanstveit ballen på 20 meter. På volley dro venstrebacken til, men FFK-keeper Lasse Staw reddet skuddet. Etter dette bølget spillet frem og tilbake og begge lagene yppet seg uten at det ble mer enn halvsjanser utav det.

I det 18. minutt løsnet det for Brann. Fjorårets toppscorer startet sesongen slik han avsluttet den forrige. Et flott angrep ble avsluttet av Thorstein Helstad, som satte ballen i det lengste hjørnet med strakk vrist.

Fredrikstad stresset Brann

Bare tre minutter senere fikk samme mann en gigantisk sjanse. Innlegget fra høyrekant Jan Gunnar Solli traff pannen til Helstad på bakerste stolpe, men på en eller annen merkelig måte greide spissen å sende ballen utenfor målet fra en halv meters avstand.

I det 26. minutt fikk gjestene sin utlikning. Et pent angrep ble avsluttet av Kasey Wehrman, som slengte ballen i tverrliggeren. Tarik Elyounoussi kom først på returen og satte ballen i nettaket.

Brann fortsatte å skape farligheter, og både Solli og Olafur Örn Bjarnason hadde muligheten til å sende Brann opp i ledelsen. Den islandske midtstopperen fikk en retur fra et frispark i beina, men sendte ballen i tverrliggeren fra kort hold.

Fredrikstad stod i perioder svært høyt på banen og presset Brann i oppspillsfasen. Men i det 63. minutt tok hjemmelaget nok en gang ledelsen. Bjørn Dahl fikk et noe billig frispark like ved dødlinjen. Innlegget fra Petter Vaagan Moen ekspederte Azar Karadas i mål via pannebrasken. Karadas hadde bare vært på banen i fem minutter da han ga rødtrøyene 2-1.

Mens Karadas spiller kamp etter kamp som spiss, sier både Karadas selv og Brann-trener Mons Ivar Mjelde at han egentlig er midtstopper.

- Det er ikke så vanskelig å sette ham ned i forsvaret når vi vet at vi har spisser i bakhånd. Og spiller ikke de bra, så får vi sette Azar opp igjen på topp, sier Mjelde.

Fryktet Tarik

Ni minutter senere slo Fredrikstad tilbake. En frisparkklarering ble sendt tilbake i feltet, hvor Tarik Elyounoussi fikk stå helt ledig og ta ned ballen. Unggutten sendte den videre til Gardar Johansson som plasserte ballen i det lengste hjørnet til høyre for Håkon Opdal.

Seks minutter før full tid var det tid for Helstad-show igjen. Hedmarkingen som ikke har scoret ett eneste mål i vinterens treningskamper, slo til med sitt andre mål for kvelden. Spissen har aldri vært kjent som noen stor hodespiller, men denne gangen stanget han inn 3-2 direkte fra hjørnespark.

FFK kunne imidlertid lett hatt med seg ett poeng fra Bergen. Både før og etter 3-2-målet hadde laget store scoringssjanser, men verken Elyounoussi eller Hans Erik Ramberg greide å sette ballen i mål.

- Jeg var bekymret for at vi ikke skulle klare det. Det skulle bare en langpasning til, så var Elyounoussi farlig, sier Mjelde.

Men minuttet før slutt viste Helstad seg frem for tredje gang. Et oppspill fra venstrekanten ble stusset videre fra Karadas til Helstad i bakrommet. Denne gangen satte Branns superspiss ballen i krysset bak en utrusende Lasse Staw i Fredrikstad-målet.

- Det er sjelden du kan slippe motstanderen til så mye, og likevel vinne. Jeg satt med en ekkel følelse, men nå er jeg bare vanvittig glad for at vi dro det i land, for det er stor forskjell på seier og uavgjort eller tap her i dag, sier Mjelde.

Branns Robbie Winters synes det var tøft å spille på den vintergrå banen.

- 1. omgang var ikke så bra, og det var tøft utpå der. Men vi har en god stall og mange spillere som kan komme inn og avgjøre, sier han.