Hopp til innhold

Alvorlig ulykke på Flesland

Kvinnelig Widerøe-ansatt (24) nær kvalt da hun ble hengende fast i transportbånd.

Flesland avgangshall

SKADD: Ulykken skal ha skjedd utenfor terminalbygget.

Foto: Atle Markeng / NRK

Politiet og ambulansepersonell rykket ved sekstiden ut til Bergen Lufthavn Flesland, etter at en 24 år gammel kvinnelig ansatt på flyplassen ble livstruende skadd i en arbeidsulykke.

Bergen Lufthavn Flesland

ULYKKE: Vedkommende jobbet her på Bergen Lufthavn Flesland.

Foto: Sannum, Tore / Scanpix

Nær kvalt

Detaljene rundt ulykken er foreløpig ikke kjent, men det skal ha vært minst ett øyenvitne til hendelsen. Vedkommende har fått tilbud om krisehjelp gjennom sin arbeidsgiver, Widerøe. Også den 24 år gamle kvinnen er ansatt i flyselskapet.

- Jeg kan bekrefte at en av våre ansatte er skadd i en arbeidsulykke., sier kommunikasjonssjef i Widerøe, Richard Kongsteien, til nrkhordaland.no .

Frem til vitner er avhørt, er det uvisst nøyaktig hva som har skjedd. Ifølge Kongsteien hersker det i øyeblikket en del forvirring, ettersom flyselskapet har fått presentert to forskjellige versjoner av hva som skjedde da kvinnen ble skadd.

- To versjoner om hva som skjedde

- Den ene versjonen går ut på at et av kvinnens klesplagg satte seg fast i transportbåndet og at hun ble kvalt. Den andre versjonen er at hun kom i klem mellom transportbåndet og flykroppen. Jeg vet ikke hvilken som er riktig. Muligheten er til stede for at begge deler er riktig, sier Kongsteien.

Transportbåndet skal være av den typen som er fastmontert på biler, og brukes utendørs for å få bagasje opp fra trallene og inn i flyet.

Var livløs

Situasjonen var umiddelbart etter svært alvorlig for den skadde kvinnen.

- Det ser heldigvis ut til å gå langt bedre enn først antatt, sier Kongsteien.

Redningsmannskaper drev gjenoppliving uten resultat i 20 minutter, men behandlingen skal omsider ha gitt resultater. Hun skal nå være utenfor livsfare. Det er derimot ikke kjent hvilke skader kvinnen er påført.

- Kvinnen er nå sendt til Haukeland universitetssykehus. Hun skal nå være utenfor livsfare, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Kjell Tore Aarnæs, til nrkhordaland.no.

Tok bånd ut av drift

Widerøe har nå tatt de aktuelle transportbåndene ut av drift, frem til årsaken til ulykken er bragt på det rene. Flyselskapet sier de vil leie inn andre transportbånd inntil videre.

- Alle i selskapet, og spesielt de på Flesland, er sterkt berørt av det som har skjedd. Det er forferdelig når noe så alvorlig skjer, sier Richard Kongsteien.

- Alvorlig, men stabil

Ifølge Widerøe er den 24 år gamle kvinnen deltidsansatt i selskapet, og er til daglig student.

Sykehuset beskriver tilstanden hennes som «alvorlig, men stabil».

Hendelsen blir nå etterforsket både av politiet og Arbeidstilsynet.

En representant for flyselskapet er nå stilt til disposison for kvinnens pårørende, som befinner seg på Haukeland Universitetssykehus.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.