Hopp til innhold

Søker det autentiske

Leiv Reed ønsker ikke at musikken hans skal være glattpolert. - Det skal være lekent, lett og autentisk, sier han.

Leiv Reed

Leiv Reed har i åtte år jevnlig spilt inn sanger. Nylig holdt han konsert under årets By:Larm i Oslo, men det er ikke de store konsertene han forventer å holde.

- Jeg holder mange konserter og bruker internett til å spre musikken min. Den er ikke strømlinjeformet, så jeg forventer ikke den store responsen, men internett gjør det lettere å finne mitt fora, sier Reed.

24-åringen er født og oppvokst på Reed i Gloppen kommune, men bor for tiden i Bergen. Mesteparten av instrumentene spiller han selv, og nylig har han rigget til sitt eget studio.

- Jeg liker å gjøre ting hjemme og sammen med venner. Sjangermessig er det ikke den striglete og glatte lyden jeg leter etter. Det skal være lekent, lett og autentisk. En polert utgave av sangen vil være umulig å leve opp til på scenen, sier han.

Besatt av musikken

Reed spiller det meste av strengeinstrumenter og i løpet av sine åtte år som musikker har det blitt en del sanger.

- Jeg tror ikke jeg husker alle engang, sier han.

Han beskriver musikken sin som akustisk, low-fi og indiefolk, og er inspirert av blant annet Bob Dylan.

- Jeg har ikke noe konkret mål, jeg vil bare holde på som jeg alltid har gjort, sier han og forklarer at musikken er mest en besettelse.

- På godt og vondt. Der det vonde er når man ikke får til å lage nye sanger, og det gode når en får det til og folk liker det man har lagd, legger han til.

Spiller inn sanger på nytt

Selv om andre gjerne liker det de får høre, er det ikke alltid han er like fornøyd med det han tidligere har lagd.

- Da spiller jeg inn sangen på nytt. Jeg tror publikum synes det er interessant å høre nye versjoner av sanger de tidligere har hørt, sier han.

Reed selger en del sanger på internett, men er usikker på om det blir plateutgivelse i fremtiden. Det han kanskje har en liten drøm om er å turnere i Tyskland.

- Jeg har spilt i Bremen en gang og har kontakter der. Jeg har også kontakter i Berlin og Hamburg, så en får se hva det blir til.

Lytt til eller last ned Leiv Reeds sanger