Hopp til innhold

Se og hør Vamp-vokalisten fredag

Rimelig ukjente Paul Hansen (27) skal erstatte Vidar Johnsen i Vamp. Fredag spiller han med sitt eget band på Bømlo.

Paul Hansen Cortina

NY VAMP: Paul Hansen (27, foran) blir ny vokalist i Vamp, men fortsetter også med sitt eget band, Cortina.

Foto: Carl Martin nordby

I dag ble det endelig klart hvem som tar over mikrofonen i det suksessrike Haugesund-bandet. Vokalist Vidar Johnsens kontrakt gikk ut ved nyttår, og Vamp tok ikke initiativ til å forlenge avtalen med den karismatiske frontfiguren, som når har stor suksess som soloartist.

Erstatteren er den 27 år gamle vokalisten og låtskriveren i Haugesund-bandet Cortina, Paul Hansen. Sammen med gruppen ga han tidligere i år ut platen «Been A Long Time» på plateselskapet Major Studio, som Øyvind Staveland og Vamp er deleiere i. Ifølge Cortinas pressekontakt, Atle Bøckmann, var det også Staveland som signerte bandet.

Vidar Johnsen i Vamp

SLUTTET: Vidar Johnsen fikk ikke fornyet kontrakt, og har nå suksess som soloartist.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Fortsetter med eget band

Men Vamp-jobben betyr ikke at Cortina går i graven, skal man tro bandet selv.

- Cortina fortsetter. Det er Pauls band, og de vil fortsette både å spille sammen og ta spillejobber. I realiteten er det bare snakk om at Paul bytter ut jobben sin i omsorgssektoren med jobben som vokalist i Vamp, sier Bøckmann.

På Bømlo fredag

Bandet har booket flere spillejobber i tiden fremover, og disse vil gå som normalt, ifølge Bøckmann. Fredag 7. desember spiller Paul Hansen og Cortina i Gruvå på Bømlo i Hordaland. Det blir publikums første sjanse til å oppleve den nye Vamp-vokalisten live.

I et nyhetsbrev til fansen forteller Øyvind Staveland, Calle Apeland og Torbjørn Økland også at bandet vil bli utvidet med ytterligere to medlemmer. Trommeslager Birger Mistereggen i Kringkastingsorkesteret blir med på neste plate og turné.

Odin inn i Vamp

I tillegg kommer – ikke overraskende – Øyvind Stavelands sønn Odin inn i bandet, på keyboards og vokal. Staveland den yngre deltok blant annet på Vamps forrige studioalbum, «Siste Stikk», som både musiker og låtskriver.

Vamp og Paul Hansen jobber for tiden med et nytt studioalbum, som etter planen skal være i handelen høsten 2008.

Hansen blir bandets tredje vokalist. Jan Toft var med i originalbesetningen, men ga seg på slutten av 90-tallet til fordel for Vidar Johnsen, en erstatter Toft selv plukket ut.