Hopp til innhold

Ny etterforskning i Frantzen-saken

Et ekspertteam skal forsøke å finne ut hva som har skjedd med den savnede Trine Frantzen.

Trine Frantzen vært savnet siden mai 2004. Fremdeles har ikke politiet funnet klare svar på hva som skjedde med den 32 år gamle Os-kvinnen.

Nå oppretter altså politiet et helt nytt ekspertteam som skal etterforske saken på nytt.

Trine Frantzen har vært savnet siden mai 2004.
Foto: Arkiv / NRK

 

Fått mye kritikk

- Politimesteren har kommet frem til at det er gunstig for det videre arbeidet at et nytt team ser på saken, sier politinspektør Kaare Songstad til NRK.

Politiet har fått mye kritikk for deres etterforskningsarbeid i Trine Frantzen-saken. Noe av kritikken har gått ut på at politiet i innledningen av etterforskningen ikke gjorde nok med tanke på at forsvinningen kunne skyldes en straffbar handling.

- Dette er jo en av tingene vi skal undersøke, om arbeidet har vært godt nok, om annet kunne vært gjort, eller mer kunne vært gjort. Det nye som eventuell skal gjøres, blir gjennomført av den nye etterforskningsgruppen, sier Songstad.

Privatetterforsker Ola Thune
Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

Tar hensyn til tv-program

Drapsetterforsker Ola Thune har engasjert seg i saken, og han mener politiet ikke har gjort nok i saken. Mandag kveld viser TV Norge-programmet "Savnet" en dokumentar om saken.

Songstad sier politiet vil bruke seg av de opplysningene som fremkommer om saken i tv-programmet.

- Thune sitt program er en del av helheten i denne kritikken som er fremsatt av politiet, og det er naturlig at vi tar hensyn til det som der fremkommer.

Politiet har frem til nå slått fast at Trine Frantzen forsvant "mellom den 5. og den 13. mai, et sted mellom Bergen og Oslo".

- Vi mener å ha sannsynliggjort at Trine Frantzen forsvant fra Øvsttunveien 25 natt til den 7. mai, og at hun ble drept. Alle sikre spor etter henne stanser der på dette tidspunktet, har Ola Thune uttalt til BT til tidligere.

Familien til Trine Frantzen sier til NRK Hordaland at de er glad for at et nytt polititeam nå skal etterforske saken.