Hopp til innhold

Hedret terrorofrene ved Den blå steinen

AUF-medlemmer la i dag ned blomster og holdt ett minutts stillhet for terrorofrene fra Utøya. – Det lå allerede blomster her da vi kom. Det var godt å se, sier fylkesleder Øystein Hassel.

Minnemarkering ved Den blå steinen i Bergen

MINTES DE FEM DØDE: AUF-medlemmer gikk i samlet flokk til Den blå steinen for å legge ned blomster.

Flere buketter og enkeltroser prydet allerede Den blå stein på Torgalmenningen i Bergen de gruppen på om lag 20 AUF-medlemmer kom til stedet for å minnes sine venner som døde under terrorangrepet på Utøya 22. juli for tre år siden.

Fem personer fra Hordaland var blant de som mistet livet da en 35 år gammel mann gikk til angrep på AUF-ere på Utøya med skytevåpen.

De fem var Tore Eikeland, Tarald Kuven Mjelde, Monica Iselin Didriksen, Kevin Daae Berland og Silje Stamneshagen.

– Markeringen i dag handler om å minnes og hedre de fem vi mistet fra Hordaland. Det betyr mye for oss å møtes her i dag. Vi kjenner på mange følelser, ikke minst er det vemodig og trist, sier Øystein Hassel, leder i Hordaland AUF, til NRK.

I dagene etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya ble Den blå steinen fylt opp med roser, andre blomster og kort til minne om de avdøde. Det har også vært markeringer i de tre kommunene som ble direkte berørt av terroren: Sund, Askøy og Osterøy.

– Vi tenker ofte på det rosehavet som lå her. Dette var et samlingspunkt, og det er godt å se at folk kommer sammen her også i år for å minnes de døde, sier Hassel.