Hopp til innhold

Metalgitarist klar for Festspillene

Kritikerroste The Commander In Chief fra Bergen kommer hjem for å delta på gitarfest under Festspillene i Bergen. – Dette er stort for meg, sier 23-åringen.

The Commander In Fhief på Garage i Bergen

TILBAKE TIL BERGEN: The Commander In Chief, her på scenen på Garage i november, er invitert til å spille under Festspillene i Bergen 1. juni.

Foto: Jarle Hovda Moe

Gitaristen, som av britisk musikkpresse omtales som et av de mest lovende talentene innen metalsjangeren , har kun stått på scenen i Bergen én gang tidligere. Det var på rockeklubben Garage i november i fjor, da som support for TNT.

LES OGSÅ: Stoltenberg til festspillåpningen | Festspillene i Bergen frir til de unge

Gjest hos jazzgitarist

På konserten i Logen lørdag 1. juni er hun en av flere fremtredende bergensgitarister som gjester den islandske jazzgitaristen Bjørn Thoroddsen.

Islendingen har sitt eget tv-show i hjemlandet og har samarbeidet med store stjerner, blant andre Tommy Emmanuel.

23-åringen fra Bergen skal både spille flere av sine egne låter og stå på scenen sammen med de andre medvirkende. Hun sier det blir stort å opptre i fødebyen igjen.

– Gleder meg til å komme hjem

– Jeg har hørt om Festspillene siden jeg var en liten jente. Jeg gleder meg veldig til å stå på scenen med så mange flotte musikere. Jeg gleder meg også veldig til å komme hjem igjen. Publikum på Garage var helt fantastisk sist jeg spilte i Bergen, sier hun til NRK.no.

Blant de andre bergensgitaristene som gjester scenen denne kvelden, finner man navn som Mads Berven, Kato Ådland, Ole Thomsen, Thomas T. Dahl og Thomas Valeur.