Hopp til innhold

Oppfordrer til hytteopprør

Det er et opprør på gang blant hytteeiere i Nord-Aurdal. Hytteiere blir oppfordret til å boikotte rakfiskfestivalen og slutte å handle i kommunen hvis ikke politikerne fjerner eiendomsskatten

Hytte

Hytteeier i Per Kristian Solbak oppfordrer andre hytteeiere til å slutte å handle i Nord-Aurdal fordi politikerne innfører eiendomsskatt. (illustrasjonsbilde)

Foto: Keilen, Berit / SCANPIX

Det er FrP-politiker og hytteeier Per Kristian Solbak som oppfordrer alle hytteeiere til å boikotte rakfiskfestivalen og til å slutte å handle varer i kommunen.

Bakgrunnen for boikotten er at politikerne i kommunen innfører eiendomsskatt den 1. januar.

Sint på kommunen

- Jeg er forbannet på kommunen som innfører en skatt som vi ikke har hatt noen demokratisk mulighet til å uttale oss om, sier Solbak til Oppland Arbeiderblad.

Han har sendt ut mail til hytteeierforeningen og hytteeierne. Solbak har selv hytte i Nord-Aurdal. Han mener at de allerede betaler mye til hyttekommunen.

- Vi betaler for vei, vann, avløp, brøyting, løyper og søppel. Vår bruk av kommunale tjenester er minimal. I tillegg utgjør vi grunnlaget for lønnsomhet, arbeidsplasser og bosetting i Valdres, skriver Solbak i mailen.

- Rettferdig at alle betaler

Ordfører i Nord-Aurdal, Svein Erik Hilmen, tar aksjonen til etterretting, men tar samtidig avstand fra aksjonsformen.

- Jeg synes det er rettferdig at alle, både de fastboende og de som bor på hytter, kan bidra litt til de fellesgodene og tjeneste som alle ber om, sier ordføreren til Oppland Arbeiderblad.

Hilmen vil ikke gå inn for at eiendomsskatt blir gjort om.

- Eiendommene blir taksert nå i sommer. Eiendomsskatten blir innført fra 1. januar 2008.

Flere saker fra Innlandet