Hopp til innhold

Så kom eventyr-prinsessa til Rena

Forventningsfulle barn tok imot prinsessa som kom til Rena for å motta pris fordi hun forteller eventyr.

Så kom eventyrprinsessa til Rena
Foto: Kari Toft / NRK

Så kom eventyrprinsessa til Rena
Foto: Kari Toft / NRK

- Hvordan ser egentlig ei prinsesse ut, undret små og store barn som sto oppstilt ved vegkanten ved kulturhuset på Rena. Noen iført rosa prinsessekjoler..for det er vel det prinsesser bruker?

Ut av bilen steg en prinsesse iført brun jakke over en blomstrete kjole som så vidt skjulte en voksende mage.

Sånn ser eventyrprinsessa ut.

Uten en prins

Før prinsesse Märtha Louise kom til Rena hadde det vært heftige diskusjoner i barnehagene om hvem som skulle være prinsen hennes. Noen voksne ødela gleden ved å fortelle at prinsessa allerede har en mann..men ikke en prins.

Pris for fordi hun forteller

Prinsesse Märtha Louise kom til Rena i dag for å motta Vidar Sandbecks kulturpris Regnbågåbrua. Hun får prisen fordi Sandbeck-stifelsen mener hun er en god forteller, og fordi hun er en modig person som har brutt med sine familietradisjoner.

- Jeg ble overraska og veldig glad for å få denne prisen. Det er en ære, sier Märtha Louise. Hun sier at det først og fremst er Pengegaloppen hun har kjent Vidar Sandbeck for.

Da hun kom til Rena i dag fikk hun en omvisning i Sandbeck-kroken i biblioteket i Kulturhuset. Utenfor vinduet til biblioteket var små neser klistra mot ruta for å få enda flere glimt av eventyrprinsessa.

Eventyr om påfuglen

Og det ble eventyr på ungene fortalt av ei prinsesse. Inne i kulturhuset fikk ungene høre prinsessa fortelle et iransk eventyr om påfuglen som det ikke gikk så veldig bra med. Ungene som fjetret i salen mens prinsessa fortalte.

Flere saker fra Innlandet