Hopp til innhold

Kan bli slått konkurs

Det kan bli slutt på eliteseriekamper i håndball for Elverum midt i sesongen. Klubben har millionunderskudd og står i fare for å gå konkurs.

Elverum tapte mot Drammen.
Foto: Jan Fredrik Klemmetvold / NRK

- Situasjonen er alvorlig, sier nestleder i Elverum Håndball herrer, Bjarne Fluto.

- Vi må bare gjøre jobben vår og spille godt, så det blir lettere å skaffe penger, sier lagets beste spiller Steffen Stegavik.

Mangler sponsorstøtte

Håndballaget ble forespeilet inntil 1 million kroner i sponsorstøtte, men har bare fått inn 300 000 kroner. Hvis ikke klubben klarer å få inn mer penger klarer de ikke å betale forpliktelsene sine.

- Da må vi begjære konkurs, sier Bjarne Fluto. I så fall står hele eliteseriesesongen for Elverum i fare.

- Da er det ikke penger til å betale spillere, dermed kan vi ikke fullføre sesongen, sier Fluto.

Ble informert på trening

Spillerne på laget ble informert om den økonomiske situasjonen på trening i går. Lagets beste spiller Steffen Stegavik sier at spillerne fikk løfter om at lederne i klubben skal klare å løse situasjonen.

Han har derfor ikke inntrykk av at spillerne ble spesielt bekymra.

- Vi spillerne får bare konsentrere oss om å skape best mulig resultat så jobben videre for styret med å skaffe sponsorpenger blir lettere, sier han.

- Hvilken innvirkning har den økonomiske situasjonen på din avgjørelse om du skal spille for Elverum neste sesong eller ikke?

- Vi spillerne har ikke merka at det har vært noe problemer med økonomien denne sesongen, så jeg har ikke tenkt noe i forhold til det, sier han. At Elverum har skaffa seg Christian Berge som trener neste år, sier han er motiverende i seg sjøl og resten av laget.

Kan ikke drive på dugnad

Bjarne Fluto innrømmer at Elverum håndball kanskje har gapt over for mye.

- Vi kom for sent i gang til å skaffe fremtidig inntekter, sier han. Han sier at det ikke lenger går an å drifte en eliteserieklubb på dugnad.

- Noen år lykkes man sportslig andre år ikke. Noen år lykkes man økonomisk andre år ikke, sier Fluto.Årsmøtet i Elverum håndball herrer la i går kveld en plan for å skaffe sponsorer og håp om lån i banken.

- Vi har sterk tro på at vi skal berge den fremtidige situasjonen, sier Bjarne Fluto.

Flere saker fra Innlandet