Hopp til innhold

Flere låner bøker

De fleste bibliotekene i Hedmark lånte ut flere bøker i fjor enn året før. Et eget bibliotekbud får noe av æren for det.

 

Bibliotekbud Andreas Strand

Andreas Strand er bibliotekbud.

Foto: Torunn Myhre / NRK

Bibliotekene har lenge vært nede i en utlåns-bølgedal. Men i fjor lånte de fleste bibliotekene i Hedmark ut mer enn de gjorde året før. Et eget bibliotekbud for noe av æren for det.

 Bibliotekbud

Ordningen med bibliotekbud var ny i fjor, og den har bidratt til at utlånspilen peker oppover for de fleste bibliotekene

Biblioteksjef i Åmot,  Lisbet Nipen, sier at  transportordningen står for godt over 1/3 av den totale utlånsøkningen ved hennes bibliotek. Flere bibliotek kan vise til det samme. I Stor-Elvdal har utlåndet av bøker til andre bibliotek i Hedmark økt med rundt 270 prosent etter at ordningen ble innført, i følge biblioteksjef Anne Grete Bjørlo.

Det at alle bibliotekene er samordna i en database og at bøkene lett kan fraktes hit og dit, gir kundene våre et mye bedre tilbud, mener biblioteksjefene.

Rimeligere løsning

- Alle som har glemt å avbestille bøker i en bokklubb, vet hva det koster både av tid til pakking og ikke minst penger å sende bøker med posten. Bibliotekene sendte ikke bare ei eller to bøker, de sendte avgårde kilosvis i året. Det ble dyrt. Nå betaler vi en fastsum for å være med på transportordningen, sier Lisbeth Nipen i Åmot.

Bibliotektralle
Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

 

 

 

Flere saker fra Innlandet