Hopp til innhold

Hakkespett ringer på døra

En hakkespett vil gjerne inn til Astrid Skjærstad i Trysil. I alle fall ringer den stadig vekk på døra hennes.

Hakkespett

Illustrasjonsbilde

Foto: DR. SCOTT M. LIEBERMAN / AP

 

Hakkespetten ringer på døra og stikker av. Det vil si, den stikker av med knappene på ringeklokka.

Til slutt så ikke Astrid Skjærstad noen annen løsning enn å dekke til ringeklokka med papp, skriver Hamar Arbeiderblad. For at besøkende som er velkomne, skal kunne ringe på, har hun skrevet "ringeklokka er under her" på pappen.

Ødela to ringeklokker

I løpet av desember har den ivrige hakkespetten ødelagt to ringeklokker hos Astrid Skjærstad.

Det startet en tidlig desemberdag, da hun satt på kjøkkenet og spiste frokost hjemme på Sagnøya i Søre Trysil. Da ringte det på døra. Fra kjøkkenvinduet kunne ikke Astrid Skjærstad se noen på trappa. Men hun tenkte at det sikkert var en selger, for de går ofte ned fra trappa mens de venter. Men da hun kom ut, var det ingen der.

Så plutselig fikk hun øye på hakkespetten som satt og hakket på ringeklokka.

Hakket løs

- Jeg måtte nesten le. Hakkespetten var ute etter knappen på klokka. Den var borte da jeg kom ut, sier Astrid Skjærstad til Hamar Arbeiderblad.

Så hun kjøpte ny ringeklokke, en solid en i messing, men heller ikke den holdt stand mot hakkespetten. Og da den ivrige fuglen begynte å hakke løs på den trejde ringeklokka også, ble Astrid sint.

Hun drev inne med juleforberedelser da det ringte på, igjen! Hun så ingen på trappa og kastet seg ut døra mens hun knyttet med neven og ropte til hakkespetten at den fikk se og dra seg der i fra.

- Tenk om det hadde stått noen ute på trappa likevel, ler hun.

"Ringeklokka er under her"

Så ble altså løsningen å dekke til ringeklokka med papp. Astrid Skjærstad er glad i fugler, men hakkespetten er hun ikke så glad i lenger, skriver Hamar Arbeiderblad.

Flere saker fra Innlandet