Hopp til innhold

Lommetyver herjer på togene

De mange tyveriene i sommer fører til at politiet nå vil sette inn vakter og sivile spanere på togene mellom Hamar og Oslo.

Tog

Politiet vil sette inn sivile tjenestemenn for å avsløre tyveribander som opererer på togene mellom Hamar og Oslo.

Foto: Knai, Vidar / SCANPIX

Hør politiet fortelle om hvordan tyvene opererer:

Søndag ettermiddag var det et nytt frekt tyveri på perrongen på Hamar stasjon. En kvinne fikk frastjålet lommeboka med 3 500 kroner. 

Operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt Vidar Pedersen sier politiet nå vil samarbeide med NSB, og sette inn ressurser mot togbandene.

- Politiet vil nå i en periode være til stede på togene og på stasjonene både med uniformerte tjenestemenn og tjenestemenn i sivilt, sier Pedersen.

Organisert tyveri

Kvinnen som søndag ble frastjålet lommeboken sin, ble ifølge politiet trolig utsatt for en organisert bande.

Et vitne ringte politiet etter tyveriet og fortalte hva han hadde sett. En person hadde oppholdt konduktøren med snakk på gebrokkent engelsk, mens andre personer skapte ekstra trengsel på perrongen rundt kvinnen.

Først da kvinnen var kommet seg inn på toget, oppdaget hun at lommeboka var borte fra veska.

Plukket ut på forhånd

Operasjonsleder Vidar Pedersen sier at offeret trolig var plukket ut på forhånd av tyveribanden.

- Hun hadde en ganske dyr mobiltelefon som hun hadde stått og ringt med på perrongen. Vi tror at hun muligens ble plukket ut på grunn av den dyre telefonene, sier han.

 

I juli har det vært 6 tilfeller av lommetyveri på togstasjonen i Hamar.

Fungerende kriminalsjef ved Hamar politikammer, Jan Kampenhøy, sier de nå vil ha 2 til 6 politibetjenter på perrongen ved alle avganger på grunn av situasjonen som har oppstått.

Flere saker fra Innlandet