Hopp til innhold

Snøheimvegen kan bli åpnet

De 16.500 i underskriftskampanjen ser ut som om de får det som de vil. Et flertall i Miljø og energikomiteen på Stortinget vil fjerne bommen.

Snøheim på Dovrefjell
Foto: Sverre Larsen, DNT

 - Dette betyr at vi har blitt hørt, sier aksjonsleder Thore Jan Skrede etter at miljø og energikomiteen i går kveld bestemte at Snøheimvegen fortsatt kan holdes åpen.

Sterkt engasjement

Innstillingen til komiteen viser at eit flertall bestående av Ap, SV, Sp, Høyre og KrF vil at veien skal være midlertidig åpnet fram til 2012.

Men flertallet er ikke enige om den konkrete formuleringen av innstillingen. Regjeringspartiene vil ifølge GD at komiteen kun skal komme med merknader om saken, mens Høyre og KrF vil komme med et konkret forslag om at veien skal holdes åpen til 2012.

Regjeringspartiene vil med andre ord ikke diktere sin egen miljøvernminister, mens opposisjonspartiene vil lage et forpliktende vedtak.  

Lokalbefolkningen har engasjert seg sterkt for fortsatt bruk av veien, og det ble samlet inn 16.500 underskrifter for åpen veg.

Tar tilbake naturen

Thore Jan Skrede sier at han tror det store engasjementet blant folk har hjulpet i denne saken. Han sier at engasjementet skyldes at dette er et naturområde som folk har vært avskåret fra lenge. Grunnen er forsvarets øvingsvirksomhet. 

Forsvaret skal ikke lenger øve i området, og skal rydde området etter seg. Det var etter den tid diskusjonen gikk om vegen opp til Snøheim skulle holdes åpen eller ikke kom. Argumentet for at vegen skulle stenges var at naturen skulle få gro tilbake slik den en gang var.

 

Flere saker fra Innlandet