Hopp til innhold

Gründere får starthjelp

Kvinner skal hjelpes igang med å starte egne bedrifter. I dag ga kommunalministeren 12,5 millioner kroner til unge gründere.

Unge gründere får starthjelp

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa hjelper Idun Östgård, Une Fremstad og Elisabeth Michelson fra Elmico.

Foto: May Sylvi Skinnerlien / NRK

 

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa gir 12,5 millioner kroner til unge gründere. Det kom fram under konferansen "Kvinner som vinner" på Gjøvik i dag. Hør reportasje her

Satser på kvinner

3 av millionene er øremerka en mentorordning for unge kvinnelige grundere. Kleppa mener det trengs mer ressurser for å hjelpe kvinner i distriktene med å realisere ideene sine.

3 av 4 gründere er menn

Stadig flere kvinner i Hedmark og Oppland vil satse på å utvikle egne ideer til levedyktige næringer. Flere kvinner vil satse

Idun Østgård sa opp sin faste jobb som sivilingeniør for 4 år siden. Nå jobber hun med en barnebok. Hun og Anette Hannestad er begge kvinnelige grûndere som har satset.

handler om å tørre og mislykkes

Idun Østgård, satser på barnebok

Statistikk viser at 25 prosent av de som starter bedrift i Norge er kvinner, mens 75 prosent er menn. Også tall for Innovasjon Norge Hedmark og Oppland viser at etableringsstipendet har økt med 20 prosent fra 2005 til 2007.

Rådgiver i Innovasjon Hedmark, Lill Larssen, mener trikset for kvinner som vil satse som Idun og Anette, er å få avklart ideene tidlig.

Kvinnekonferanse

For første gang arrangeres det i dag en konferanse for kvinnelige gründere på Gjøvik. Konferansen har som mål å danne nettverk for kvinner som går svanger med en bedriftside. Arrangørene ønsker å motivere disse og øke kunnskapen rundt det å starte bedrift.

Også kommunalministeren støtta altså opp om konferansen med penger som skal gi drahjelp til kvinnene.