Hopp til innhold

Lene-Renathe er glad for støtten hun får fra hele Norge

Lene-Renathe Skjoldheim fra Brumunddal har fått flere hundre støtteerklæring etter at hun sto fram, og fortalte om en oppvekst preget av omsorgssvikt. Hun har også fått melding fra sin mor.

Lene-Renathe Skjoldheim fra Brumunddal har fått mange reaksjoner etter at hun sto fram i Østnytt i forrige uke. Der fortalte hun om en oppvekst preget av omsorgssvikt uten at barnevernet i Ringsaker skal ha grepet inn.

Reporter Ole Martin Sponberg/fotograf Arvid Torsgard

Lene-Renathe har hatt en oppvekst med omsorgssvikt uten at barnevernet i Ringsaker skal ha grepet inn.

I dag er hun glad for at hun fortalte historien sin.

– Jeg er ikke ute etter noe sympati, men jeg setter stor pris på støtten jeg får. Det var en tung og tøff tid, så det betyr mye at folk legger merke til det og jeg blir hørt, sier Lene-Renathe Skjoldheim.

I forrige uke fortalte NRK Østnytt historien om oppveksten til Lene-Renathe, en oppvekst preget av rus, vold, svik og total omsorgssvikt. En oppvekst der hun i lange perioder måtte ta seg småsøsken, og derfor gikk glipp av egen skolegang.

Fikk melding av moren

Nå går hun til erstatningssak mot kommunen, fordi barnevernet ikke grep inn til tross for utallige bekymringsmeldinger.

– Oppveksten min har vært veldig kaotisk. Jeg har ikke hatt noe sted å få fotfeste eller føle meg trygg.

Også på mobiltelefonen strømmer lange og sterke støtteerklæringer inn. Men det er en reaksjon som rager høyere enn alle andre reaksjoner.

– Jeg fikk faktisk en melding fra moren min, som hadde sett tv-saken om meg på nettet. Hun skrev at hun bøyde seg i støvet, at hun var veldig stolt, og satt og gråt. Hun skrev også at hun hadde veldig stor skyldfølelse. Det er noe jeg tror satt veldig langt inne hos henne.

Lene-Renathe Skjoldheim fra Brumunddal krever erstatning fra Ringsaker kommune, fordi barnevernet ikke sørget for at hun ble tatt ut av hjemmet til tross for omsorgssvikt.

Reporter Ole Martin Sponberg/fotograf Arvid Torsgard

Flere saker fra Innlandet