Hopp til innhold

Lei sykehusdebatten - lagde sykehus på Mjøsbrua

Mange begynner å bli lei debatten om hvor det nye storsykehuset skal ligge. Østen Strøm en av dem, og tegnet like godt det nye sykehuset på Mjøsbrua.

Sykehus på Mjøsbrua

– Det er egentlig ment som ironi, for det er selvsagt ikke gjennomførbart, sier Østen Strøm om tegningen han har laget .

Foto: Tegning: Østen Strøm

– Det er egentlig ment som ironi, for det er selvsagt ikke gjennomførbart. Jeg tror ikke jeg er den eneste som er lei av å høre at sykehuset skal være på den eller den sida, sier Østen Strøm fra Lillehammer.

Legges midt imellom

Ledelsen i Sykehuset Innlandet har bestemt seg for å jobbe videre med planene om et storsykehus i Hedmark og Oppland. De vil at sykehuset skal ligge ved Mjøsbrua, men har ikke bestemt seg for hvilken side av brua.

Dermed tenkte Strøm, som til daglig jobber i Veidekke, at man kan lage en mellomløsning.

– Jeg tenkte at da må man enten plassere en lekter, som dras runt på Mjøsa, slik at Hedmark og Oppland kan dele på det. Eller, som jeg tegnet, midt imellom. I og med at det kommer ny bru om noen år kan gammelbrua brukes til det nye sykehuset.

– Fiske fra rommene

Strøm poengterer at det er viktig at helikopterplassen blir akkurat på grensa.

– Det er parkeringshus i hver ende, de to sirkelrunde byggene er opp – og nedkjøring til de forskjellige etasjene. På taket blir det grøntanlegg, parklignende oaser, da brua egner seg dårlig til turgåing, utendørsaktiviteter.

Og legger til:

– Kan du tenke deg så fint det blir når du kommer kjørende fra Biri en mørk kveld, og ser det slottet speile seg i Mjøsa. Og tenk å ligge på rom 11B, og kaste ut markstanga, sier Strøm og ler.

Flere saker fra Innlandet