Marthe Katrine tok sin tredje trippel-seier

Gjøvik-jenta Marte Katrine Myhre (27) tok i dag sin tredje strake trippelseier i Birken. Det har ingen andre kvinner klart før. Lillehammer-gutten Morten Eide Pedersen vant herrenes trippel.

Marte Katrine Myhre

Ei strålende fornøyd Marthe Katrine Myhre etter målgang

Gjøvik-jenta Marte Katrine Myhre (27) tok i dag sin tredje strake trippelseier i Birken. Det vil si at hun har best tid i rennet, rittet og løpet totalt, tre år på rad.

– Et mål for meg

Ingen andre kvinner har klart å vinne trippelen tre år på rad.

– Jeg er veldig fornøyd, selv om det var hardt fra start til mål, sier Marthe Katrine Myhre til NRK.

– Det var spennende, men jeg klarte heldigvis å dra det i land.

Myhre, som tidligere satset mest på langrenn, løp i mål på tiden 1.23,32.

Vant klassen sin også

Marthe Katrine vant også klassen K25 foran Heidi Pharo som fikk tiden 1.26,13.

Og det går slag i slag for Gjøvik jenta, for allerede neste helg skal hun løpe NM maraton i Oslo.

Hvordan restituerer du deg så raskt for et nytt, langt løp?

– Det er viktig å få dette løpet så fort som mulig ut av beina, så det blir nok en liten løpetur allerede i kveld, sier hun, og legger til at det er løping som er hennes satsingsområde framover.

– Så får jeg ta skisesongen når den kommer, sier hun.

Lillehamring vant herre-trippelen

Morten Eide Pedersen

Morten Eide Pedersen fullførte Birkebeinerløpet på tiden 1.16,33, og tok med det en suveren seier i trippelen.

Lillehamringen Morten Eide Pedersen vant herrenes trippel. Før start på Birkebeinerløpet ledet Morten med god margin til nummer to i trippelen etter rennet og rittet.

Han gikk Birkebeinerrennet i vinter på tiden 2.50,47 og syklet Birkebeinerrittet på 2.25,47, ifølge birken.no. I dag fullførte han Birkebeinerløpet på tiden 1.16,33, og tok med det en suveren seier i trippelen.

Weldu vant Birken

Weldu Negash Gebretsadik fra Moss IL løp først over mål i Birkebeinerløpet 2012 på tiden 1.10,10.

Weldu Negash Gebretsadik

Weldu Negash Gebretsadik ble raskest av alle i Birkebeinerløpet i år.

Han løp sammen med Tomas Bereket fra Larvik turn hele veien fra start, men i sluttspurten var det Weldu som var raskest. Han løp i mål fire sekunder foran Tomas.

Veronika raskeste kvinne

Veronika Blom fra SK Vidar tok seieren i klassen kvinner elite i Birkebeinerløpet 2012.

Veronika Blom

Veronika Blom var raskeste kvinne i Birkenløpet 2012

– Jeg dro til fra start, og løp fra de andre i eliteklassen opp den første bakken. Jeg hadde ingen respekt for de første bakkene, for der kunne jeg virkelig bruke kreftene mine. Slutten på løpet er stort sett nedoverbakke, så det er ingen grunn til å spare på kreftene i starten, sier Veronika til birken.no