Hopp til innhold

Sting ville møte norsk gitarmaker

Rett før Sting gikk på scenen i Frognerbadet i Oslo i kveld, ville han ha et personlig møte med gitarmaker Øystein Husemoen fra Lillehammer.

Øystein Husemoen og Sting

Sting ønsket å møte gitarmakeren fra Lillehammer før han skulle opptre i kveld.

Foto: Øystein Husemoen

Gitarserien Norwegian Wood

Gitarserien Norwegian Wood får full støtte av Regnskogfondet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Gitarmaker Øystein Husemoen fra Lillehammer fikk en opplevelse litt utenom det vanlige. Artisten Sting ønsket nemlig et personlig møte med gitarmakeren før han skulle opptre i Frognerbadet under siste dag av festivalen Norwegian Wood.

Vi hadde et hyggelig lite møte. Han kikka på gitarene våre og syntes vi har tatt et viktig initiativ for regnskogen, stråler gitarmaker Øystein Husemoen.

Husemoens gitarmakeri bruker kun norsk treverk i produksjonen, gitarserien Norwegian Wood er dermed den eneste som blir laget helt uten tømmer fra regnskogen.

Og det er nettopp derfor Sting ville møte den norske gitarmakeren. Husemoens Gitarmakeri får full støtte fra Regnskogfondet – et fond Sting etablerte i 1989.

– Sting fortalte at han stiller seg bak det vi gjør, sier Husmoen til NRK.

Kjendiser med norsk tregitar

Husemoen opplyser at han ikke overrakte en av sine Norwegian Wood-gitarer til Sting i denne omgangen, men håper på å få en bestilling snart

– Han fortalte at han skulle kontakte meg hvis han ønsket en egen gitar. Hvis han ringer så skal han nok få det, forteller en storfornøyd gitarmaker.

Den Norske gitarprodusenten er allerede en pioner internasjonalt og Husemoen gitarmakeri får støtte av flere internasjonale musikere. En oppmerksomhet Husemoen setter stor pris på:

– Det er selvfølgelig stas at profilerte folk slik som Sting er interessert i gitarene vi lager. Det gjør det ekstra moro å drive med det vi holder på med, forteller Husemoen.

Flere kjente musikere har allerede skaffet seg den helnorske gitaren, Norwegian Wood. Blant kjendisene på lista er blant annet Årets Spellemann Jarle Bernhoft, Lilyhammer-skuespiller og gitarist Little Steven og Mark Knopfler.

Little Steven (t.v.) og Øystein Husemoen

Springsteen-gitarist og Lillehammer-stjerne Little Steven har fått Norwegian Wood-gitar fra Husemoen

Foto: Terje Gording Hong / NRK

Flere saker fra Innlandet