Hopp til innhold

Stusser over voldtektsanklager

Mannen som er sikta for å ha dopet ned og voldtatt fire kvinner i Elverum synes det er underlig at det nå kommer nye anklager nesten 20 år etter overgrep skal ha skjedd.

Steinar Thomassen
Foto: Linda Vespestad / NRK

Til sammen sju kvinner hevder at de har blitt utsatt for seksuelle overgrep av mannen. Tre av forholdene skal ha skjedd for mer enn ti år siden, og er dermed forelda. Elverumsingen i 30-årene var først sikta for å ha dopet ned og voldtatt tre kvinner.

Flere av voldtektene skal ha blitt filma. Etter mannen ble pågrepet har siktelsen blitt utvida til også å gjelde en fjerde kvinne. Nå har også tre andre kvinner meldt fra om at de har blitt utsatt for overgrep av mannen.

-Finnes ikke bevis

Ifølge forsvarer for den siktede mannen, Steinar Thomassen, foreligger det ikke noen filmer av de angivelige nye voldtektene som har dukket opp i saken. De tre kvinnene skal ha blitt dopet ned og voldatt av mannen i midten og slutten av 1990-tallet.

Siktede mener derfor at de nye sakene bygger ene og alene på de tre kvinnenes forklaring.

Kan ha vart over flere år

Politiadvokat Henning Klauseie sier til NRK overgrepene mot tre av de sju kvinnene har skjedd for mer enn ti år siden, og er derfor forelda.

- Det vil ikke føre til noen ny tiltale av mannen, men det er interessent for politiet å se at dette kan ha vedvart over så mange år, sier Henning Klauseie til NRK.

Advokat Steinar Thomessen mener det er dristig av påtalemyndigheten å gi utrykk for at forhold som verken kan avkreftes eller bekreftes, siden de ligger så langt tilbake i tid, skal ha en viktig betydning for saken.

Fant 2000 filmer

Politiet har beslaglagt 2000 filmer hos mannen, som blant annet skal vise at han forgriper seg seksuelt mot kvinner som er bevisstløse.

Beslaglagte videoer i voldtektssaken i Elverum
Foto: Bjørn Opsahl / NRK

En av kvinnene han er sikta for å ha forgrepet seg mot er hans avdøde kone.

Saken startet da mannens kone ble funnet død i en blokkleilighet i Elverum. Etter dødsfallet fikk politiet ransakelsesordre hos kvinnens mann. Mannen skal ikke være mistenkt for å ha noe med dødsfallet å gjøre.

Flere saker fra Innlandet