Hopp til innhold

Gulltyv fra Litauen fengslet i fire uker

Mannen fra Litauen som er mistenkt for tyveri av smykker for en halv million kroner fra en gulllsmed på Flisa, er i Sør-Østerdal tingrett varetektsfengslet for fire uker.

Innbrudd gullsmed på Flisa

Teknikere sikrer spor etter gullsmedinnbruddet på Flisa i november 2009. Politiet fant DNA etter mannen som førte til pågripelse i

Foto: Kurt Sivertsen

– Saken kan komme opp for retten i månedsskiftet mai-juni, og vi håper mannen blir sittende i fengsel til da, sier politiadvokat Henning Klauseie ved Hedmark politidistrikt.

32-åringen selv stiller seg uforstående til siktelsen og nekter straffskyld. Han er også mistenkt for et forsøk på tyveri fra en gullsmed i Larvik og er tidligere straffdømt for vinningsforbrytelser både i hjemlandet og i Danmark.

Felt av DNA-profil

Sammen med minst en tyv til brøt han seg hos gullsmeden på Flisa i november 2009. De klarte å stikke av, og saken så ikke ut til å bli oppklart før mannen ble pågrepet i Paris i forrige uke.

Etterforskningen ga DNA-profil på en mann, men politiet fikk ikke tak i ham. Han ble etterlyst internasjonalt, uten napp.

Det så lenge ut som innbruddet skulle forbli uløst, men i februar fikk politiet i Hedmark beskjed om at mannen var pågrepet i en tollkontroll i Frankrike.

Tatt i rutine-kontroll

– Mannen ble rutinesjekket i en innreisekontroll hos tollen. Han var da på vei fra Sveits til Frankrike. Da fant de ut at mannen var etterlyst av politiet i Hedmark. Han ble pågrepet, og denne uka ble han hentet av norsk politiet, sier politiadvokat Henning Klauseie.

– Vi ser ikke bort fra at han har begått flere lovbrudd i Norge, og vi kommer til å spørre ham om det. Han har ikke tilholdssted i Norge, og vi ser på ham som en reisende vinningsforbryter, sier Klauseie.

Politiadvokat Klauseie sier det ble sett to tyver på overvåkingskameraet, men at det kan ha flere med på innbruddet og tyveriet.

– Dette vil vi spørre litaueren om når vi avhører ham, sier han.

Flere saker fra Innlandet