Hopp til innhold

Anmeldte voldtekt for flere år siden

Allerede for flere år siden ble den trippelvoldtektsiktede Elverums-mannen anmeldt av en av kvinnene. Men han ble ikke dømt.

En mann fra Elverum må dag møte i fengslingsmøte, siktet for voldtekt mot tre kvinner i alderen 17 til 30 år.

Politiet mener å sitte på sterke bevis i saken, i form av videobevis, der mannen skal ha filmet flere av voldtekter av kvinner i bevisstløs tilstand.

LES: Mann siktet for trippelvoldtekt

Den siste voldtektene skjedde angivelig natt til sist søndag, og mannen ble pågrepet i nærheten av boligen sin. Videoer skal ha blitt beslaglagt i forbindelse med pågripelsen, som dreide seg om andre forhold.

– Har hatt det vanskelig

Voldtekten av de to andre kvinnene skal ha skjedd for flere år siden. Jostein Løken som er bistandsadvokat for den ene kvinnen, forteller at hun allerede da anmeldte mannnen, og at saken var oppe i forbindelse med en annen sak mannen var tiltalt i. Da i "modifisert form", forklarer Løken.

Videobevisene politiet legger fram i retten i dag, var ikke kjent ved den forrige rettssaken, og mannen ble ikke dømt.

– Hun føler en lettelse over at det hun har forklart tidligere nå beviselig kommer fram på et opptak, slik at man kan se hva som skjedde, sier Løken.

Han forteller at kvinnen har hatt en tøff tid.

– Hun har hatt en vanskelig tid etter det hun ble utsatt for, og slitt mye med det. Hun føler nå en stor lettelse, sier Løken.

Har hun følt at hun ikke ble trodd?

– Hun har følt det litt slik at det hun har forklart ikke har blitt lagt helt til grunn i den senere prosessen, sier Løken.

Nekter straffeskyld

Mannen nekter straffskyld ifølge hans forsvarer, Steinar Thomassen.

– Det baserer seg på flere ting. Der det er videobevis er han av den oppfatning at de ikke var ute av stand til å motsette seg noen form for seksuell handling. Når det gjelder det tredje tilfelle så erkjenner han ikke at det har skjedd noen seksuell omgang overhode, sier Thomassen til NRK.

Forsvareren har foreløpig ikke sett videofilmene politiet har beslaglagt.

– Politiet har ikke stilt disse videobevisene til rådighet til siktede ved meg slik at det er vanskelig å kommentere disse på nåværende tidspunkt.

Den siktede mannen blir framstilt for varetektsfengsling i dag, men forsvareren sier hans klient kommer til å begjære seg løslatt i fengslingsmøte i Sør-Østerdal tingrett.

Flere saker fra Innlandet