Hopp til innhold

Kjemperas i Femundsmarka

Det hatt gått et stort snø- og steinskred i Salsfjellet i Engerdal i området mot svenskegrensa. Letemannskapene sier raset er én kilometer bredt og 200 meter langt. Det er uklart om det er folk i området.

Ras i Engerdal

Flere snøscooterpatruljer er på vei til rasstedet.

Foto: Joar Elgåen

Politiet fikk melding om skredet klokka 15.00, og litt før klokka 18.00 hadde folk fra Sivilforsvaret begynt søket i skredområdet. Det er ingen indikasjoner på at det er folk i området. Det er bratt i Salsfjellet der det store skredet har gått.

Lavinehunder på vei

– Det er jo vinterferie, så det er jo en del trafikk. At det har vært folk der både før og etter at skredet gikk, er helt naturlig, sier lensmann i Engerdal, Bjørn Lagmannsveen.

Snøscooterpatruljer fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors er også på vei til fjellområdet fra Valldalen gård som ligger sju-åtte kilometer fra rasområdet i Salsfjellet .

Norske Redningshunder har sendt to lavineekvipasjer til stedet for å bistå i skredsøket. De hadde ikke kommet fram ennå ved 18.00-tida.

Lensmann Bjørn Lagmannsveen, Engerdal

Lensmann Bjørn Lagmannsveen i Engerdal

Foto: Joar Elgåen

Turgåer varslet

Operasjonsleder Jørn Akre ved Hedmark politidistrikt sier de fikk melding om skredet fra politiet i Sverige cirka klokka 15.00.

Salsfjellet ligger i Femundsmarka nasjonalpark i grensetraktene mot Sverige.

Mandag denne uka gikk det et stort snøskred på Tronfjell i Alvdal, men ingen personer kom til skade.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vi oppdaterer saken.

Flere saker fra Innlandet