Hopp til innhold

– Gir meg ikke før jeg har koldbrann i nesa

Hundene til Robert Sørlie er friske og raske, men selv kom han til Søvollen med frostskader på nesa. Men han har ikke vært inne på tanken på å gi seg.

Robert Sørlie

Robert Sørlie har fått frostskader på nesa, men hundene har det bra.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Flere steder i traseen til Femundløpet har det blitt satt kulderekorder i natt. Både på Drevsjø og i Folldal ble det målt - 38 grader. Det gjør forholdene ekstra krevende for hundekjørerne og hundene som er ute i løypa.

– Det tas ingen sjanser og vi har bestemt oss for at alle hunder skal sjekkes for frostskader på hvert sjekkpunkt. Det betyr at kjørerne ikke har mulighet til å kjøre rett gjennom sjekkpunktet, men må ta en stopp, sier sjefsveterinær Ingrid Wiik Haugbjørg.

Løpetid i - 30 kan bli dramatisk – for hannhundene

Den første som måtte bryte Femundløpet 2012 var Erle Frantzen. Da hun kom til Drevsjø hadde åtte av hundene hennes fått frostskader.

– Jeg har tre tisper i spannet, og en av dem er i ferd med å få løpetid. Da blir det mye småtissing på hannhundene, og da jeg kom til Drevsjø hadde åtte av dem fått problemer.

Hundene har nå fått antibiotika og smertestillende.

– Jeg så blod i snøen og trodde det var fra en av tispene, men det viste seg at det var flere av hundene som hadde begynt å blø rundt tissen. Det her helt for jævlig å se at hundene har det sånn, sier Frantzen til femundløpet.no.

Sørlie trosser kulda

Robert Sørlies hunder har foreløpig ikke tatt noen skade av de mange kuldegradene, men selv kom han inn til sjekkpunkt Søvollen med frostskader på nesa.

– Bikkjene har det stort sett gått bra med, og jeg bryter ikke før nesa er svart, sier Sørlie etter ankomst.

Veteranen, som kjører sitt 23. femundløp mener løpet går bra, tross kulda. Løypene har satt seg og på etappa fra Drevsjø til Søvollen fikk han dratt på litt.

– Men løpet er jo ikke i gang enda. Moroa starter ikke før vi gamle gubbene begynner å kutte hviletida på den siste delen av løpet, sier han.