Hopp til innhold

Takket kona

Joar Hagen fra Elverum ble årets ildsjel under idrettsgallaen.

Joar og Elisabeth Hagen
Foto: Anne Næsheim / NRK

Hele salen reiste seg i applaus da Joar Hagen fra Elverum ble utropt til årets ildsjel under idrettsgallaen i Hamar i kveld.

– Dette blir nesten for mye for en "trønnsværing", utbrøt Hagen da han fikk prisen, som ble delt ut av statsminister Jens Stoltenberg.

I over 40 år har Joar Hagen stått på for barne- og ungdomsidretten. Særlig for hoppmiljøet har Joar betydd mye, både som trener og initiativtager.

Med familien rundt seg og prisen foran seg, strålte Joar om kapp med idrettsstjernene etter kveldens utdeling.

– Gladere går det ikke an å bli! På en skal fra en til ti, er jeg på ti pluss, sier Joar til NRK Hedmark og Oppland.

Se bildene fra idrettsfesten:

Takket kona

I takketalen dro Joar fram familien, og særlig Kona Elisabeth, som har måttet dra mye av lasset på hjemmebane når Joar har vært opptatt med frivillig arbeid og verv.

Men sjøl for Elisabeth kan det bli for mye, sa Joar i talen.

– Som kona mi sa til meg i går kveld; Hadde jeg visst hvor mye styr det ble med denne idretten, så hadde jeg ikke gifta meg med deg, sa Joar på direktesendt tv, og fikk hele salen til å bryte ut i latter.

Prisen er på 100.000 kroner og skal gå til legge plast i den største hoppbakken i Hermannshula i Elverum, ifølge Joar.

- Velfortjent

Stig Inge Bjørnebye fra Elverum mener hoppmiljøet i Hedmark har all grunn til å være stolte av prisvinneren.

– Hoppsporten trenger ildsjeler, sier Bjørnebye. Det var faren Jo Inge Bjørnebye som foreslo Joar Hagen som kandidat til ildsjelprisen.

Også Sigbjørn Johnsen, som da han var fylkesmann delte ut kongens fortjenestemedalje til Joar, var glad på prisvinnerens vegne.

– Jeg hadde sjøl en far som var ildsjel. Disse folka som står på dag og natt er fantastiske, og det er de som gjør at vi får frem bredden i idretten, sier Johnsen.

Flere saker fra Innlandet