Hopp til innhold

Mo og Isma nominert til Frivillighetsprisen 2011

Mo og bestevennen Isma, som ble drept på Utøya, er nominert til Frivillighetsprisen 2011. Begrunnelsen er at de to spredte glede på tvers av kulturer.

Ismail Haji Ahmed og Mo Abdi Farah
Foto: Arne Raanaas / NRK

Det er Kreftforeningen som har nominert Mo Brown og avdøde Ismail Haji Brown til Frivillighetsprisen 2011.

Det skriver TV2.

Gjennom dans og musikk har de inspirert ungdom og skapt samhold på tvers av kulturer, og ved flere anledninger har de engasjert seg i kreftsaken, heter det i nominasjonen.

– Mo og Isma, som et par, gjorde det her så styrt av hjertet sitt. Det er et ekte engasjement og det er det frivillighet skal være bygd på, sier Espen Thorsrud, seksjonssjef i Kreftforeningen Innlandet.

På Utøya sammen

Både Mo og Isma var på AUFs sommerleir på Utøya den 22. juli og Ismail ble et av ofrene mens Mo overlevde.

Mohamed «Mo» Abdi Fara

- Skulle ønske vi kunne dele nyheten sammen.

Foto: NRK

– Jeg ble veldig lei meg den dagen jeg fikk vite om nominasjonen. Da de ringte og sa det, begynte jeg å gråte. Jeg begynte å tenke på Isma og skulle ønske han var her og at vi delte denne nyheten sammen, forteller Mo til TV2.

Nå jobber Mo hardt for å komme seg etter Utøya og spre gleden videre alene.

Mo (Mohamed Abdi Farah) og Ismail Haji Brown møttes på asylmottaket og ble bestevenner med en gang. Siden holdt de sammen.

– Fra første gang jeg møtte Isma på asylmottaket, følte jeg at det var skjebnen. Han vil alltid være min bestevenn og jeg vet at vi skal møtes en dag igjen, sier Mo til TV2.

– De lærte oss å danse

De to var engasjert i mye sammen, blant annet på Dansekroken i Furnes i Ringsaker og på ungdomshuset Sea Side i Hamar, hvor de inspirerte andre unge.

– Det er Isma og Mo som har lært oss å danse. Det er takket være dem at vi begynte med det og nå danser vi hele tiden, forteller to jenter på ungdomshuset.

Vennene arrangerte også danseshow på gata i Hamar og ga pengene de fikk inn til kreftsaken.

Godt for familien

For familien til avdøde Ismail betyr nominasjonen til Frivillighetsprisen 2011 mye. Storebroren til Isma, Khalid Ahmed er aktiv i politikken og var også på Utøya.

– Dette skal minne om det arbeidet min bror og Mo har gjort, sier Khalid.

I alt seks kandidater er nominert til Frivillighetsprisen 2011. Den deles ut i samarbeid med Frivillighet Norge og God morgen Norge på TV2.

Se mer om prisen og kandidatene her: TV2 og Frivillighetsprisen 2011

Flere saker fra Innlandet