Hopp til innhold

Gjensidige vurderer utkastelse på nytt

Gjensidige vurderer på nytt å få Hells Angels Hamar kasta ut av klubblokalene på Bergshøgda i Ringsaker.

Hells Angels Hamar

Gjensidige skal på nytt vurdere om de skal løse inn pantet de har i klubbhuset til Hells Angels på Bergshøgda.

Foto: NRK

– Vi har ikke gitt opp å få inn noe av pengene som motorsykkelklubben skylder, sier Informasjonssjef i Gjensidige, Bjarne Aani Rysstad.

Det er 14 år siden fem medlemmer fra Hells Angels-Hamar sprengte et helt bykvartal i Drammen. Bombeangrepet var retta mot den rivaliserende klubben Bandidos, men ei tilfeldig forbipasserende kvinne ble drept.

Hells Angels ble dømt til å betale tilbake den nette sum av 360 millioner kroner til Gjensidige – foreløpig har ikke forsikringsselskapet løst ut ei eneste krone.

Sitter igjen med to alternativer

Gjensidige har pant i klubblokalene til Hells Angels-Hamar. Huset ligger på Bergshøgda i Ringsaker og politikerne i kommunen har erklært dem uønsket. Da Ringsaker kommune avslo Gjensidiges tilbud om å overta panten i klubblokalene, vil Gjensidige nå gå gjennom saken på nytt.

– Alternativene vi har nå er å fortsette å sitte på pantet, eller gå til et tvangssalg. Vi skal ta en ny gjennomgang for å finne ut hva som vil være den beste løsningen, sier Bjarne Aani Rysstad.

– Vi må holde fokus på hva denne klubben er

Selv om kommunen valgte å si nei til tilbudet fra Gjensidige, er ordfører Anita Ihle Steen godt fornøyd med at Gjensidige nå tar en ny vurdering omkring i saken.

– Det synes jeg er veldig bra. Det viktigste er at vi klarer å holde fokuset på hva denne klubben er og at Gjensidige må vurdere hva de kan få ut av å ta penger nå, eller om de skal holde klubben på pinebenken ei stund til, sier hun.

Flere saker fra Innlandet