Hopp til innhold

Nortura-ansatte på pinebenken igjen

De ansatte ved Nortura i Elverum er nok en gang spente på om de får beholde jobbene sine. Kyllingslakteristrukturen er fortsatt uavklart.

Kyllingslakteri

De ansatte vet enda ikke om kyllingslakteriet i Elverum blir lagt ned eller ikke.

Foto: NRK

På nyåret ble det vedtatt at slakteriet i Elverum skulle flyttes til Trøndelag fordi det var mer lønnsomt. Men det viste seg at en regnefeil skulle gjøre om på vedtaket, og Norturas avdeling på Elverum fikk bestå. Kanskje.

– Blanda følelser

Tone Elisabeth Sørheim har jobba ved kyllingslakteriet i Elverum i 24 år. Hun er en av flere som nå venter i spenning på hva som skjer.

Tone Elisabeth Sørheim og Stein Hanstad.

Tone Elisabeth Sørheim (t.v), er optimistisk og håper hun får beholde jobben sin i Elverum.

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

– Selvfølgelig er vi usikre. Etter alt vi har væt igjennom det siste året har vi endel blanda følelser, sier Sørheim.

Fredag var en ny rapport for slakteristrukturen i Nortura klar, men foreløpig vil ikke kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura love at de ansatte i Elverum får beholde jobbene sine.

Forsiktig med lovord

– Ingen løfter er gitt. Vi har holdt på med denne avgjørelsen i lang tid, og skulle gjerne sett at prosessen hadde gått fortere. Men nå skal konsernledelsen fremme ett konkret forslag som styret etterhvert må ta stilling til, sier Sunqvist.

Og signalene fra styrelederen i Elverum har vært at slakteriet deres vil bestå. Derfor er Sørheim optimistisk.

– Vi håper og tror at dette skal gå bra, sier hun.

Også klubbleder ved Nortura i Elverum er optimistisk.

– Det tar på å gå i denne usikkerheten, men jeg er mer positiv nå enn jeg var på vårparten, så jeg satser på at dette skal gå bra, sier han.

26. oktober skal det være styremøte i Nortura, men heller ikke da er det sikkert om de ansatte i Elverum får den endelige beskjeden.

Flere saker fra Innlandet