Hopp til innhold

Privat skisenter tar 50 kroner for en skitur

Før jul vil det koste 50 kroner dagen å bruke de private skiløypene på Natrudstilen hvis du ikke er kunde av skisenteret.

Johannes Haukåssveen

Daglig leder i Sjusjøen skisenter Natrudstilen, Johannes Haukaassveen.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Det er Ringsaker Almenning som eier og drifter Sjusjøen Skisenter Natrudstilen , som har bestemt at det skal innføres et dagspass på 50 kroner. Du kan også kjøpe et sesongkort fram til jul til 500 kroner. Salget av dagspass og kort blir begrenset.

– Det koster penger å opprettholde tilbudet, og det er en av grunnene til at vi gjør det slik nå, sier idrettsansvarlig i anlegget, Mette Sandbakken, til Ringsaker Blad.

Begrenser besøket

I fjor hadde skisenteret på Natrudstilen enorm pågang fra skiløpere og skiskyttere i kunstsnøanlegget. Dagen ble derfor delt inn med treningstider for ulike grupper da besøket var som størst i helgene.

Nå vil det private skisenteret på Sjusjøen vil ikke bare ta betalt for en skitur for ikke-medlemmer. Salget av dagspass blir også begrenset.

– Kundene først

Ifølge Sandbakken er landslag fra hele Europa, langrennsløpere og skiskyttere, kunder hos dem. Det private skisenteret vil selvsagt prioritere sine egne kunder slik at de skal ha best mulig løyper å trene i.

– I fjor var besøket her så stort at det gikk utover våre kunder som ikke fikk avviklet gode treninger, sier idrettsansvarlig Mette Sandbakken.

Skispor på sjusjøen

Her kjøres det opp løype fra Sjusjøen mot Midtfjellet sist vinter, men her er det gratis å gå.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Flere saker fra Innlandet