Hopp til innhold

– Misunner ikke etterfølgeren min

– Jeg misunner ikke den nye ordføreren i Hamar. Det blir som å være fyrbøter i helvete, sier avtroppende ordfører Einar Busterud.

Hamar-ordfører Einar Busterud.

Avtroppende ordfører i Hamar, Einar Busterud.

Foto: Knut Sveen / NRK

–Valgresultatet i Hamar innbyr til avansert hestehandel om posisjonene.

– Det er helt åpent hvem som blir ny ordfører, det kan godt bli en dark horse , sier Busterud .

– Hvordan tror du det blir å være ny ordfører i Hamar?

– For å si det stygt; som å være fyrbøter i helvete. Så jeg misunner ikke vedkommende, og skal jeg gi et godt råd uansett hvem det er, så sørg for å få inn noe politikk i arbeidskonstellasjonene, og litt langsiktighet.

Christel Meyer

Er Christl Meyer Hamar-valgets dark horse?

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Utelukker ingen

Han utelukker ikke at BBLs egen ordførerkandidat Christl Meyer kan bli ordfører til tross for at gruppa er redusert fra 16 til sju. Hun har erfaring som varaordfører i to perioder, og vet hva som kreves av en ordfører. Men kanskje ligger det også en advarsel til Meyer i Busteruds karakteristikk av hvordan det blir å være ordfører i Hamar de neste fire åra: ligg unna dette vervet!

De to andre ordførerkandidatene i Hamar er Høyres Pål-Jan Stokke og Aps Morten Aspeli, to av valgets vinnere, men mindre erfarne enn Meyer. Stokke er en novise i politkken og legger ikke skjul på det. Aspeli har vært med i Hamar-politikken en stund.

Pål-Jan Stokke

Pål-Jan Stokke: fra golf-sjef til fyrbøter i helvete?

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Busteruds råd

Mye er snudd på hodet siden valget i 2007. By- og bygdelista er mer enn halvert fra å være det største partiet med 42,0 prosent til 16,6 prosent nå. Ap er igjen største parti i Hamar med 39,3 (+14,1), mens Høyre øker med 9,9 til 17,0 prosent. her er det åpent for meste.

– Men for å si det sånn, jeg misunner jeg ikke den som blir ordfører i Hamar nå. det blir kjempekrevende. Så jeg vil anbefale at det ligger et politisk grunnlag i bånn for hva en faktisk får med seg. Ellers blir det "kjett" for vedkommende. Den skal være rimelig langsynt den som skal styre denne skuta, for det kommer til å ligge småbåter og skjær hele veien. Hvis du støter på dem, kommer du ikke langt.

Ann Kristin og Morten Aspeli.

Aps ordførerkandidat Morten Aspeli koste seg med frokost sammen med kona Ann Kristin i dag tidlig.

Foto: Stein S. Eide

Flere saker fra Innlandet