Hopp til innhold

Midthun står på hatliste

Aps ordførerkandidat i Elverum, Ingvar Midthun og partiet Rødts leder, Turid Thomassen fra Lillehammer, har havnet på ei hatliste over 20 islamvennlige personer på nettsida "Korsfarerne".

Ingvar Midthun

Ordførerkanditat Ingvar Midthun er på ei hatliste sammen med blant andre Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre.

Foto: Kurt Johan Sivertsen / NRK

I følge Vårt Land er det Oddbjørn Jonstad fra Norsk Folkeparti som driver nettsida.

Midthun havnet på lista etter å ha deltatt på en fredagsbønn i moskèen i Elverum etter terrorangrepene 22. juli. Han er forbauset, men ikke skremt over å ha havnet på lista.

– Jeg er ikke skremt, men jeg er litt overraska og veldig lei meg over at noen bruker den tunge tida vi nå opplever på denne typen aktiviteter, sier Midthun.

Han er ikke redd for at nettsida skal bli et problem.

Turid Thomassen

Rødts Turid Thomassen vil ikke endre sin måte å jobbe selv om hun står på lista til Korsfarerne.

Foto: Privat

Også partiet Rødts Turid Thomassen står på denne hatlista. Hun vil ikke endre sin måte å jobbe på etter dette.

– Det er litt ubehagelig å være på denne type liste. Samtidig er det et sykt kompliment fordi han har fått med seg at jeg og partiet Rødt står for et mangfoldig samfunn, sier Thomassen.

Deler postboks med Nasjonal Samling

Oddbjørn Jonstad er i følge rådgiver i Humanetisk forbund, Didrik Søderlund, en traver på ytre fløy i norsk politikk. Jonstad skal også ha vært med på å starte en del høyreekstreme småaviser. I tillegg deler han postboks med Nasjonal Samling.

– Men det forbauser meg at han kommer med dette nå. De fleste høyreekstremister løper som skremte kakkerlakker og er livredde for å bli slått i hardtkorn med Utøya, sier Søderlund.

Søderlund som har fulgt med på det høyreekstreme miljøet tror likevel ikke det er farlig for politikerne at de står på lista til Jonstad.

– Det er en lang tradisjon i det høyreekstreme miljøet å henge ut folk de ikke liker på nettet, sier Søderlund.

Flere saker fra Innlandet