Hopp til innhold

Juksa i flere år men slipper anmeldelse

Sjukehuset på Lillehammer har trolig jukset til seg 2 millioner kroner. Likevel vil ikke styret anmelde forholdet.

Sjukehuset i Lillehammer
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Styret i Sykehuset Innlandet behandlet kodejukset i styremøte fredag. Sjøl om de mener saken er alvorlig er det ikke aktuelt med straffeforfølgelse.

Feilkoding av pasienter

Før jul i fjor ble det avdekket at sjukehuset på Lillehammer kodet langt flere multitraumepasienter (hardt skadde) enn de andre sjukehusene i Hedmark og Oppland. Kodingen utløser seks ganger mer i utbetaling.

Les: Ordkrig om kodejuks held fram

Avregningsutvalget undersøkte saken og konkluderte med at sjukehuset på Lillehammer i fjor feilkodet pasienter bevisst for å få mer penger utbetalt. De 350 000 kronene må Sykehuset Innlandet nå betale tilbake til staten.

Styret i Sykehuset Innlandet har mistanke om at feilkodingen også har skjedd før 2010. Derfor vedtok styret fredag at kodepraksisen skal undersøkes fra 2007-2010.

Må betale pengene tilbake

Hvis det viser seg at sjukehuset på Lillehammer har feilkodet fra 2007- 2010 kan det dreie seg om ytterligere 1.6 millioner kroner som sjukehuset har fått for mye utbetalt. Det må betales tilbake til felleskassa i Sykehuset Innlandet.

Styreleder i Sykehuset Innlandet Bente Mejdel sier saken viser rutiner som ikke er bra nok. Likevel sier hun det foreløpig ikke er aktuelt å straffeforfølge saken.

Styret sier også at de har tillit til ledelsen i Sykehuset Innlandet. Men de vil ha en full gjennomgang av håndteringa av hele prosessen rundt kodejukset.

Flere saker fra Innlandet